Regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at opføre 20 nye værelser på personalehotellet ved Sjællands Universitetshospital i Nykøbing F. Det er et led i en udvidelse af sygehuset til 800 millioner kr., som nu er under forberedelse.

- Vi vil gøre det så attraktivt som muligt for medarbejdere og studerende at komme til sygehuset i Nykøbing F., og her er overnatningsmuligheder afgørende for at tiltrække og holde på medarbejdere, der pendler. Det skal være med til at sikre nære og stærke sundhedstilbud på sygehuset i Nykøbing F, og samtidig håber jeg, at det kan medvirke til, at flere får øjnene op for lokalområdet og vælger permanent at flytte til, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Regionsrådet investerer 15 millioner kr. i det nye ”Campus 2”, som personalehotellet kaldes. Personalet vil med de nye værelser få adgang til moderne faciliteter og bedre muligheder for at skabe sociale og faglige fællesskaber. Medarbejderne kan på det nuværende ”Campus” overnatte op til 30 dage ad gangen, ligesom der er mulighed for at hente og tilberede aftensmad samt et morgenmadstilbud, som skal gøre det nemt for medarbejderne.

Det nye personalehotel skal ligne det nuværende og dermed huse ca. 20 værelser, der er indrettet som hotelværelser og er udstyret med moderne faciliteter. Disse forhold har gjort det lettere for ansatte, der bor langt væk og pendler til sygehuset.

I 2020 blev det første personalehotel etableret på Nykøbing Falster Sygehus, og med det nye ”Campus 2” vil endnu flere medarbejdere få muligheden for at overnatte og slippe for at tænke på morgentrafik, køkørsel og tid på landevejene.

Udvidelse til 800 millioner kr.  

Opførelse af personalehottelet er en del af en stor udvidelse af Sygehuset i Nykøbing F. til ialt 800 millioner kr. Hovedelementet i projektet er opførelse af et nyt sengeafsnit til i alt 539 millioner kr. I februar 2024 underskrev Regionsrådet en totalentreprisekontrakt med G.V.L Entreprise efter en genudbudsrunde med ialt 3 bydende firmaer. Entreprisen alene har en værdi af 400 millioner kr.

Det første udbud på byggeriet blev i april 2022 annulleret. Begrundelsen var bl.a. prisstigninger på byggematerialer, energiprisstignigerne, lange leveringstider, covid-19-pandemien og Ruslands krig mod Ukraine.

Den nye sengebygning omfatter cirka 14.000 kvm nybyggeri og består af 6 etager - heraf en råhus-etage til senere indretning - indeholdende sengeafsnit med 21 sengestuer på hver etage med mulighed for 27 sengepladser.

Sengebygningen færdigprojekteres i løbet af 2024. Det forventes, at byggearbejderne sættes i gang i begyndelsen af 2025, så sengebygningen er klar til brug i 2028, hvor Børne- og Ungdomsafsnit, Afsnit for led- og knoglekirurgi, Afsnit for lungesygdomme og Geriatrisk afsnit flytter ind.

Bygningen skal certificeres i henhold til den danske model for bæredygtighed. DGNB Sølv.

Andre delprojekter omfatter en tilbygning med nye operationsstuer og CT-scanner til Akutafdelingen, renovering af eksisterende bygninger samt etablering af en helipad.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS