Byggeriet af P-hus Asger Jorn i Ørestad Syd er igangsat, og husets facader bliver beklædt med ålegræs.

I maj 2021 udskrev By & Havn en åben konkurrence om det arkitektoniske udtryk for det kommende P-hus ved Asger Jorns Alle i Ørestad Syd. Konkurrencen bestod i at komme med forslag til parkeringshusets arkitektoniske helhedsgreb i form af parkeringshusets facader, kantzone og til tilgængeligt grønt tag inklusiv en udvendig adgangstrappe.

Et enigt dommerudvalg kårede på den baggrund Nordland Arkitekter som vinder af den åbne arkitektkonkurrence. I By & Havn er der store forventninger til det kommende byggeri.

- P-hus Asger Jorn bliver ikke bare grønt og flot men kommer også til at skabe liv i området omkring Asger Jorns Alle. Med dets flotte og åbne facader og udadvendte aktiviteter vil det være et sted, der kan skabe rum for fællesskaber og socialt liv for Ørestads beboere i fremtiden, siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Det er virksomheden Søuld, som har relanceret ålegræs som et alternativ til mere moderne, men CO2-belastende byggematerialer, og som Nordland Arkitekter har med i deres vinderprojekt for P-hus Asger Jorn.

Miljømæssig due diligence og EUs Taksonomi. Kurset afholdes den 19. marts 2024.

De sidste 6-7 år har Søuld eksperimenteret med at bruge materialet indendørs. Nordland Arkitekter og By & Havn har nu også fået det testet til udendørs brug i samarbejde med Teknologisk Institut og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Ålegræs har nemlig en række gode egenskaber. Det er et særdeles robust materiale, som isolerer mod kulde eller varme, det er ikke brændbart, og det har akustiske fordele, da det kan absorbere lyd.

- Vi er meget begejstret for samarbejdet med arkitekterne og By & Havn, som tør at kaste sig ud i et projekt som dette, hvor der tænkes så nyt og anderledes i forhold til byggematerialer. Det er til stor gavn for hele byggebranchen, at nogle går foran med at finde nye løsninger, som kan reducere CO2-forbruget i konkrete projekter som parkeringshuset her. Det er vigtige erfaringer, der kan bruges direkte eller som afsæt for nye eksperimenter i byggeprojekter fremover, siger Tobias Øhrstrøm, arkitekt fra Søuld.

Parkeringshuset opføres i totalentreprise af 5E Byg. Det får plads til 616 biler, hvoraf 17 af parkeringspladserne indrettes specielt til handicapkøretøjer.

Byggearbejdet vil stå på i omkring et års tid og huset forventes at kunne tages i brug i 1. kvartal af 2025. Rådet for Bæredygtigt Byggeri har certificeret byggeriet til DGNB Guld.


De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Afholdes 31. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Kursusbeskrivelse

I juni 2020 kom der nye brandændringer i Bygnignsreglementet. Kurset giver dig den fornødne gennemgang af brandkravene i Bygningsreglementet med alle de nye ændringer i 2019 og 2020. De brandtekniske krav i byggeri kan være komplekse og svært tilgængelige.…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS