På et ca. 5.400 kvm stort areal ved havnen i Thyborøn er et nythotelprojekt med et samlet bruttoetageareal på ca. 6.000 kvm under opsejling.

I samarbejde med de danske Werk arkitekter har Robert C. Spies Nordics udviklet et koncept, der skal biddrage til den samlede, strategiske udviklingsplan for området omkring Thyborøn Havn.

Det danske datterselskab med tysk ophav og mere end 100 års erfaring inden for ejendoms- og kvarterudvikling har indgået en eksklusivaftale med Lemvig Kommune og ejeren af arealet Thyborøn Havn om at forestå rådgivning og salg i forbindelse med opførelsen af et hotelkompleks og lejligheder med et bruttoetageareal på ca. 6.000 kvm. Et projektet, som forventes færdigt i 2027 eller i 2028.

Robert C. Spies Nordics vil overdrage projektet til en dansk eller tysk investor, når den indledende planlægningsfase er overstået.

Werk arkitekter står bl.a. også står bag det prisbelønnede maritime center ”Lanternen” i Esbjerg, der senest fik prisen for ”best cultural, sports & education project” ved årets internationale MIPIM Awards.

Det moderne kompleks kommer til at stå som et nyt fyrtårns-projekt i Thyborøn havn og vil bl.a. bidrage til Lemvig Kommunes attraktivitet som helårs-turistdestination. ”Vi er glade for at have en så erfaren partner som Robert C. Spies Nordics ved hånden, der allerede har udviklet en række succesfulde projekter i Danmark. Projektet er af strategisk vigtig betydning for området som turistdestination og for Thyborøns infrastruktur. Det nye byggeri vil være med til at samle havnen, promenaden og byens strøg. Dertil skabes nye opholdsmuligheder med helårsudnyttelse for både besøgende og erhvervsdrivende – og dermed et spændende alternativ til feriehusene i området”, siger Erik Flyvholm, Borgmester i Lemvig Kommune.

”For os er det en ære at få lov til at sætte vores præg på et projekt som dette i et unikt og spændende område, der helt adskiller sig fra det vi kender i Tyskland”, siger Andreas Fuchs, administrerende direktør for Robert C. Spies Nordics ApS, det tyske Robert C. Spies’ danske datterselskab.

Trækplaster for turister og fremtidens europæiske energi-hub

Thyborøn er med sit unikke mix af natur, kultur og outdoor aktiviteter allerede et attraktivt rejsemål for besøgende fra både nær og fjern.

Thyborøn ligger helt unikt med Nationalpark Thy mod nord og UNESCO Geopark Vestjylland mod syd med Danmarks tredje største skov, og enestående kystnatur mod fjord og hav. Det maritime feriesteds kulturelle seværdigheder, herunder ”Jyllandsakvariet“ og det historiske ”Sea War Museum” er kendt blandt turister, også i Tyskland. Årligt kommer ca. 150.000 tyske turister til stedet – en tendens, der i Lemvig Kommune er stærkt stigende med ca. 30.000 besøgende om året. Frem til 2026 forventer Lemvig Kommune at toppe 1.000.000 overnatninger fra turister fra ind- og udland.

Men Thyborøn er ikke kun interessant set med turismebriller. Udviklingen af Thyborøn havn, der med sine godt 1 million kvm rangerer som Danmarks andenstørste fiskerihavn og tiendestørste fragthavn, spiller en strategisk vigtig rolle for hele regionen. For virksomheder, der arbejder inden for offshore energi, byder kyststrækningen ved Thyborøn på ideelle betingelser grundet den stærke, vedvarende vind.

Havvindmølleparkerne ud for den danske vestkyst bidrager betydeligt til Danmarks samlede produktion af vedvarende energi. Udover Vattenfalls to nye offshore-parker ”Vesterhav Syd” og ”Vesterhav Nord” arbejder RWE på at udbygge den energi-intensive havvindmøllepark ”Thor”. Og Danmarks største havvind udbud er netop blevet lanceret med 3 rekordstore projektområder i Nordsøen. Med de optimale forudsætninger for offshore energi-udvinding har regionen sat sig til strategisk mål at positionere sig som Europas energi-hub frem til 2032.


Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Afholdes 3. december 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS