Ny projektleder har 2 år til at skabe et dynamisk og inspirerende samlingspunkt i Markedshallen i Nykøbing Falster. Arbejdet er en del af en storstilet byudvikling af byens erhvervshavn.

Havnen i Nykøbing Falster er under stor forandring fra 1,4 km erhvervshavn til en hel ny bydel med boliger, grønne områder, og adgang til vandet. I omdannelsen af havnen vil nogle af de bevaringsværdige bygninger finde nye anvendelsesmuligheder, og indgå som en del af den nye bydel.

Én af de bygninger er Markedshallen, som ligger i den sydlige del af havnen, og hen over foråret blev hele grundlaget for udviklingen af den bevaringsværdige bygning skabt gennem en større inddragelsesproces. En visionsgruppe bestående af erhvervslivet, foreninger, frivillige, institutioner, en ungegruppe og ildsjæle udarbejdede det samlede koncept for Markedshallen, og det hallen skal udvikle sig til.

I forbindelse med processen blev der afholdt flere åbne arrangementer, som Idéværksted og Åbent Kontor, for at sikre, at alle borgere havde mulighed for at deltage i udviklingen af området.

For at få sat ekstra skub i Visionsgruppens mange ideer, har Erhverv og Udviklingsudvalget godkendt en bevilling til ansættelsen af en projektleder, der skal virkeliggøre Visionsgruppens arbejde.

Det blev Tanja Beckmann Sørensen, der i de næste 2 år skal stå i spidsen for udviklingen af Markedshallen, hvor hun skal skabe et dynamisk og inspirerende samlingspunkt.

”Vi er glade for at der kommer en dedikeret person ind og løfter det store arbejde med at genskabe og videreudvikle Markedshallen, som igen skal blive et centralt samlingspunkt for både lokale, besøgende og turister. Vi ser frem til at se, hvordan hun kan omsætte de visioner, som Visionsgruppen har udarbejdet, til konkrete initiativer" siger formand for Erhverv og Udviklingsudvalget John Brædder.

Projektlederen, der skal stå i spidsen for udviklingen af Markedshallen er Tanja Beckmann Sørensen, som er ansat i Guldborgsund Kommune og har arbejdet med blandt andet bosætning og frivillige. Derudover har hun tidligere været ansat i Nordisk Ministerråd, hvor hun har varetaget som afdelingskoordinator har arbejdet med børn, unge, ligestilling og LGBTI samt økonomi. Sideløbende med sit arbejde i kommunen er hun i gang med en Master i Social Bæredygtighed.

Indsatsen i Markedshallen skal ske i som en del af Havneudviklingsprojektet, som udvikler hele havneområdet i Nykøbing Falster.

Derudover skal udviklingen også foregå i tæt samarbejde med den forening der blev etableret som afslutning for Visionsgruppens arbejde.

”Vi starter helt fra grunden i en lille bygning foran Markedshallen, hvor vi er ved at få tændt for strøm, vand og varme. Det er helt perfekt, for her kan vi bygge vores egen identitet op og samtidig videreudvikle på det fantastiske grundlag, som Visionsgruppen har udarbejdet. Vi skal have Markedshallen til at summe af liv, og skabe et sted hvor der er plads til alle og mulighed for at skabe events, virksomheder og fællesskaber” siger projektleder for Markedshallen Tanja Beckmann Sørensen.

Visionen for Markedshallen

Visionsgruppens vision for Markedshallen er ”vi styrker og dyrker det fælles”, og herunder er der skabt fire overordnede temaer:

Indtryk, udtryk og aftryk; kreativitet, håndværk og iværksætteri
Fra vi er små til vi er ældre; trivsel hele livet, familier, unge og ældre
Alt fra jord til bord; dyrke, spise, drikke
Rør dig og bliv rørt; aktivitet, bevægelse og sammenhold
Det er disse temaer, der skal være omdrejningspunktet for udviklingen af det nye samlingssted.

"Det er en stor ære at blive en del af dette fantastiske projekt. Markedshallen har potentiale til at blive et fristed som understøtter og udvikler kreativitet, fællesskab og læring. Jeg ser frem til at arbejde sammen med både de unge og alle interessenter for at realisere vores fælles vision" siger projektleder for Markedshallen Tanja Beckmann Sørensen.

Markedshallen er en bevaringsværdig bygning, og målet er at den skal istandsættes og tilbageføres til sit oprindelige udtryk, og det er blandt andet ansøgninger til fonde, der bliver én af de første opgaver der ligger klar.

”Jeg glæder mig til at følge Markedshallen, som et nyt centralt samlingspunkt, og jeg glæder mig samtidig til at følge en spændende udvikling mod at realisere den samlede vision og skabe et dynamisk og inspirerende miljø for alle i Guldborgsund” slutter John Brædder af.

Finansieringen af en projektleder for Markedshallen løber hen over to år, hvorefter stedet skal være selvfinansierende og fungere selvstændigt.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.