Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst i Sønderborg Kommune har tildelt 225.000 kr. til Gråsten Forum til udarbejdelsen af en ny Masterplan for Gråsten-området 2025-2035.

For at bygge videre på de seneste 10 års arbejde med at realisere større projekter i Gråsten har Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst valgt at støtte udarbejdelsen af en ny Masterplan for Gråsten-området 2025-2035.

Ud over de 225.000 kr. Gråsten Forum har modtaget fra Sønderborg Kommune, har organisationen afsat 100.000 kr. i eget driftsbudget til masterplanen og forventer, at Masterplan 2025-2035 er færdig primo 2025.

Med udløbet af den nuværende masterplan i 2025 har Gråsten Forum ansøgt om midler til at udarbejde en Masterplan for Gråsten-området 2025-2035, som skal udpege nye fyrtårnsprojekter inden for temaerne erhverv, turisme, bosætning, idræt, fritid og kultur.

Formanden for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Kjeld Stærk, ser frem til realiseringen af flere indsatser i Gråsten-området:

- Det er vigtigt, at vi fortsat investerer i det uudnyttede potentiale, som Gråsten-området rummer, især inden for erhverv, handel og turisme. Den nye Masterplan for Gråsten-området 2025-2035 skal bygge videre på de erfaringer, man har tilegnet sig gennem årene og er en naturlig forlængelse af Masterplan for Turisme og Handel 2024-2027 samt Masterplan for Bosætning, Erhverv og Grøn Vækst. Det er meget positivt, at der nu skabes et afsæt for at sikre sammenhæng mellem de politiske planer og den lokale udvikling.

Næstformanden for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Bjørn Allerelli Andersen, er også klar til at støtte op om Gråsten Forums initiativ om midler til en ny masterplan:

- Gråsten Forum har i forvejen gode erfaringer med at realisere større projekter i Gråsten-området, og derfor er det glædeligt, at de har taget initiativ til at stable en ny masterplan på benene. Det er vigtigt, at vi samarbejder på tværs med alle aktører i Gråsten-området, hvis vi skal nå i mål med nye, visionære projekter, og her er Gråsten Forum en vigtig partner, som skal sikre en bred inddragelse af aktører i hele lokalområdet i processen med udarbejdelsen af masterplanen.

I forvejen har Gråsten Forum gennem de seneste 10 år arbejdet for at realisere visionerne i Masterplan 2015-2025 i Gråsten-området og har gennemført større projekter som Ahlmannsparken, Alnor Strandpark, Den Kongelige Køkkenhave og Æblefestivalen. Dette er sket i tæt samarbejde med interessenter, aktører og Sønderborg Kommune.

Gråsten Forum har fortsat mange ideer i støbeskeen, som skal sammenfattes og konkretiseres i den nye masterplan.


Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Afholdes 26. november 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Esbjerg ParkEsbjerg Park, Stormgade 200, 6700 Esbjerg


Baggrund

Der bor i dag ca. 115.585 mennesker I Esbjerg, der dækker et areal på 750 kvm. En målrettet strategisk indsats skal sikre, at der i de kommende år arbejdes på at udvikle den fortsatte vækst, så kommunen fortsat vil være attraktiv for både…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS