For godt et år siden overtog SVANEN Gruppen 46.000 mkvm beliggende mellem Taastrupgaard og Taastrup Station. Frem mod 2027 vil SVANEN Gruppen opføre et urbant kulturområde med 275 boliger, fælleshus og liberalt erhverv, der skal forstærkesammenhængen mellem Taastrup bymidte, Selsmosen og Taastrupgaard.

Selsmosekvarteret skal være en bydel med plads til alle. Derfor har SVANEN Gruppen et stort fokus på diversitet af både boligtyper, boformer og lejlighedsstørrelser for at tiltrække en bred, sammensat befolkningsgruppe bestående af både studerende, unge, ældre, enlige og børnefamilier.

“Vi vil skabe en bydel, hvor det er rart at være; hvor man har lyst til at være. Derfor udvikler vi bydelen sammen med Boligforeningen AKB og Høje-Taastrup Kommune, så vi lykkes med at få skabt trygge, behagelige rammer for områdets beboere og besøgende”, fortæller Michael Brixhuus, CEO hos SVANEN Gruppen, og fortsætter: “Af erfaring ved vi, at det er afgørende at udvikle området i samråd med de lokale interessenter, hvis vi vil skabe et nyt kulturkvarter og en attraktiv bydel, der tiltrækker ressourcestærke familier”

Området kommer til at bestå af 79 rækkehuse,196 lejligheder, 6 erhvervslejemål og et fælleshus, der støder op til områdets kulturtorv.

Med en bebyggelsesgrad på blot 66 % etablerer SVANEN Gruppen naturskønne områder, der binder området solidt sammen med Selsmosen. Områdets grønne arealer består af både grønne kiler, parkområder med biodiversitetsfremmende beplantning, hyggelige gårdfællesskaber og en natursti med vandløb, der sikrer samhørighed mellem Taastrupgaard, Selsmosekvarteret og Selsmosen. Derudover anlægges der et belagt kulturstrøg, som følger bygningerne og byrummet fremfor vejrummet, og derved understreger kontrasten mellem det urbane og naturlige i området: “Vi dyrker kontrasterne i samfundet såvel som i naturen, og disse kontraster ønsker vi at fremhæve i områdets formgivning. Derfor bliver naturstien vildere, jo tættere på
Selsmosen, vi kommer, lige såvel som Kulturstrøget sikrer et livligt uderum og et stærkt samspil med Teateret og det nye Børne- og Kulturhus. Vi har fokus på at binde tre meget forskellige områder sammen og skabe et fællesskab på tværs af Taastrupgaards nuværende beboere og Selsmosekvarterets kommende beboere ”, fortæller Morten Brixhuus, CEO hos SVANEN Gruppen.

Med dette projekt er SVANEN Gruppen med til at give Taastrup et nyt, attraktivt område med øget diversitet, grønt uderum og plads til alle generationer, der binder det urbane og naturskønne tæt sammen. Udviklingsplanerne bliver mødt med glæde og forventning i kommunen: ”Vi har haft et spændende og udbytterigt udviklingsarbejde med SVANEN Gruppen, og vi glæder os til, at området oplever en positiv forandring. Vi har været trygge ved at vælge SVANEN Gruppen som samarbejdspartner, fordi de har mangeårig erfaring i branchen og gode erfaringer med udvikling af boligområder”, siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune”.

SVANEN Gruppen har indgået aftale med CORE bolig X og XI, som i samarbejde med SVANEN skal sikre, at der sker salg og udlejning af en del af de kommende boliger. En del af boligerne sættes til salg som ejerlejligheder, og en del udlejes. Det har været vigtigt for SVANEN Gruppen at finde en samarbejdspartner på en del af projektet, der har en langsigtet ”buy and hold” strategi, således der er fælles fodslag om salgs- og udlejningsstrategierne.

”Vi er meget bevidste om det ansvar, der lægges på vores skuldre, når et nyt byudviklingsområde skal udvikles og være bæredygtigt på lang sigt. Vores samarbejde med CORE rækker efterhånden mange år tilbage, og vi har for eksempel kørt parløb på udviklingen af de første private boliger i Gellerup i Aarhus samt nogle af de første private boliger på Musicon i Roskilde. Det har givet os en tryghed, som vi nu udbygger yderligere med dette spændende projekt i Taastrup, udtaler direktør Michael Brixhuus”.

Hos Core Property Management er der ligeledes glæde over endnu et samarbejde med SVANEN Gruppen. ”Med SVANEN Gruppen har vi en solid track record, og da muligheden for at fortsætte samarbejdet opstod igen, var det lige til. I Selsmosen ønsker vi at skabe et levende fællesskab, der omfavner forskellighed og skaber et harmonisk samspil mellem det urbane og det naturskønne i hjertet af Taastrup.” udtaler administrerende direktør, Casper Abild.


Ungdomsboliger på et modent marked

Afholdes 10. september 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Endnu for ganske få år siden syntes det som om efterspørgselen på studieboliger har været umættelig. Derfor har vi igennem flere år oplevet et boom i byggeriet af studieboliger, der i høj grad blev opført af private developere sam de…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND