Gennem de seneste 10 år har Vejle haft en årlig befolkningstilvækst på 1.000 indbyggere. I 2015 voksede kommunen med 1.400 indbyggere. Behovet for nye boliger er derfor stort, og en helt ny bydel skal være et eksperimentarium for en moderne by anno 2030.

Den helt nye bydel Rosborg skal udvikles på et 800.000 kvm stort område tæt på bymidten og på sigt vil den blive hjem for 5.000 indbyggere.

NB! ESBJERG investerer 24 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2016.

I dag huser området blandt andet Vejles gamle, udfasede losseplads og en genbrugsterminal, som ifølge Vejle Amts Folkeblad skal flytte i løbet af et par år. Bydelen bliver et eksperimentarium for den moderne by med forskellige boligtyper.

- Det bliver et fantastisk attraktivt område - tæt på naturen og tæt på byen. Jeg forestiller mig en blanding af private og almene boliger, så vi skal have lokale udviklere og boligforeningerne med i processen, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard til avisen.

NB! Fremtidsplaner for Fredericia 2017-2025. Konferencen afholdes d. 3. november 2016.

En stor del af området vil blive udlagt til grønne områder, men der lægges op til byggeri i 3-5 etager. Området opledes i mindre områder med hver især 15.000 kvm byggeri svarende til 150 boliger, og der bliver også plads til 20.000 kvm erhvervsbyggeri, mens biler skal gemmes væk under terræn eller i grønne parkeringshuse.

Visionsoplægget til den nye bydel er udarbejdet af Teknik- og Miljø i Vejle Kommune i samarbejde med Ravn Arkitektur.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS