Efter en gennemgribende renovering og grundig test af vandbehandlingsanlæggene er nøglerne til Frederiksberg Svømmehal blevet overdraget til Frederiksberg Kommune. Den historiske svømmehal genåbner i juni 2024.

Hovedentreprenøren VM – Viuff & Mørkebæk har sammen med kommunens totalrådgiver COWI netop afleveret Frederiksberg Svømmehal til Frederiksberg Kommune efter længere tids renovering.

Renoveringsarbejderne blev påbegyndt i 2020 og er sidenhan blevet ramt af flere problemer, der har forsinket projktet med 3 år. Ifølge Kosmopol beløber rRenoveringen af den næsten 90 år gamle svømmehal til ca 200 millioner kr. Dobbelt så meget dsom budgetteret.

Svømmehallen genåbner i juni måned, så de næste måneder fokuserer Frederiksberg Kommune på forberedelse af idriftsættelse. Forberedelserne indebærer blandt andet færdiggørelse af saunaer og vandrutsjebane, generel indflytning, oplæring af nyt personale og sidste finish.

Afleveringen glæder borgmester Michael Vindfeldt (S), som nu ser frem til snart at kunne slå dørene op til en flot og indbydende svømmehal til glæde for hele byen: ”Afleveringen er en stor milepæl i ethvert stort byggeri, og den har netop fundet sted i Frederiksberg Svømmehal. Jeg glæder mig enormt meget til at byde alle Frederiksbergs borgere og gæster velkommen i juni måned, når vi fejrer genåbningen af vores smukke og historiske svømmehal, der fylder 90 i år.”

Renoveringen har ikke kun løftet den historiske svømmehal fra 1934 til nutidens højeste standarder inden for miljø og sikkerhed, men er udført med dyb respekt for svømmehallens arkitektur og karakter. Blandt andet vil man kunne nyde de smukke og nænsomt afrensede mosaikker af Vilhelm Lundstrøm fra perioden 1933 til 1937, der efter grundig konservatorbehandling nu fremstår med fornyet farveglød. Samtidig vil rutsjebanen vende tilbage i en ny grøn farve, som er blevet nøje afstemt efter svømmehallens oprindelige farvesætning. Rutsjebanen har samme længde på 105 m og vil sno sig i samme forløb som tidligere.


Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. juni 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS