København får 333 nye mikroboliger, når det 11.500 kvm store boligkompleks Mylo slår dørene op i juli 2024. NPV er developeren bag projektet.

Ud over pladsoptimerede lejelejligheder og store fællesarealer vil den DGNB Guld-certificerede bygning byde på egen app, sociale arrangementer og en erhvervslejer i stueetagen.

Til sommer bliver hovedstaden et moderne boligkompleks på 11.500 kvm og 6 etager rigere. Det sker, når Mylo Livings 333 nye mikroboliger står indflytningsklar fra juli 2024 i Sydhavnen.

Her skal lejelejligheder på 31-40 kvadratmeter af den både møblerede og umøblerede slags tiltrække primært nyuddannede og unge voksne fra 25-35 år – danskere såvel som internationale tilflyttere.

Bygningen vil ud over mindre lejligheder byde på store fællesarealer, herunder flere arbejds- og studieområder, 13 fælleskøkkener fordelt på de 6 etager samt en tagterrasse på 1.500 kvm.

Derudover vil komplekset byde på egen app, sociale arrangementer og oplæg til beboerne. ”Vores grundtanke med Mylo er ikke bare at tilbyde lejeboliger, men moderne faciliteter, der løser beboernes behov og samtidig opfordrer til, at man kommer hinanden ved,” siger Natascha
Ernstpris, Communications Manager i SF Management, der driver komplekset.

Hun nævner, at SF Management tidligere har gjort sig gode erfaringer med flere af tiltagene i driften af deres andre boligbygninger.
”Løsningerne er udviklet med unge professionelle for øje, som er digitalt indfødte. Derfor vil en stor del af kommunikationen foregå via en app, hvor beboerne kan tilgå deres lejekontrakt, række ud til viceværten og få fat i hinanden indbyrdes. Her vil de også modtage nyheder om arrangementer og oplæg i bygningen,” siger Natascha Ernstpris.

Mylo-komplekset får også en større automatløsning med gryder, støvsugere, toiletartikler og lignende, som beboerne kan få adgang til for et mindre beløb, hvis de fx er løbet tør eller ikke selv har pladsen.

SF Management vurderer, at behovet for mikroboligkomplekser vokser støt i København. Den ene årsag er, at hovedstaden oplever et boom i internationale tilflyttere i takt med et stigende behov for udenlandsk arbejdskraft.

”Analyserne viser, at udenlandske tilflyttere i arbejde strømmer til København. I 2018 var der omkring 127.000 udlændinge i byen, og det tal forventes at være vokset til knap 160.000, når 2024 er ovre,” siger Natascha Ernstpris med reference til Københavns Kommunes Statistikbank.

Den anden årsag er, at boligkomplekser med sociale arrangementer og moderne faciliteter kan være med til at bekæmpe den udbredte ensomhed blandt unge voksne, lyder det.

”Ca. hver ottende mellem 25-34 år føler sig ofte ensom, hvilket kan indvirke negativt fysisk og psykisk,” tilføjer hun og henviser til rapporten ’Danskernes sundhed 2023’ fra Statens Institut for Folkesundhed. ”Det er et samfundsproblem, vi er opmærksomme på, og derfor planlægger vi sociale arrangementer, networking-initiativer og en café eller fitnesscenter i stueetagen for at tilbyde de hovedsagelig unge beboere naturlige fællesskaber, de kan indgå i,” siger Natascha Ernstpris.

Hun forklarer derudover, at Mylo er DGNB Guld-certificeret, hvilket vil sige, at bygningen er blåstemplet på en række bæredygtige parametre, der omfatter både materialevalg, byggemetode og sociale arbejdsforhold. De grønne ambitioner vil ikke kun afspejle sig i selve bygningen, men også i tiltagene for beboere, som blandt andet får mulighed for at reducere forbrugsspild via genbrugsstationer med bytteordninger af tøj, møbler og lignende samt affaldssortering.

Den aarhusianske entreprenør JCN Bolig har været totalentreprenør på bygningen, der er tegnet af Vandkunsten.

 


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS