Nordsjællandsk kommune vil bygge nyt rådhus for 142-160 millioner kr. Det skal delvist finansieres gennem salg af det eksisterende rådhus.

Et flertal af politikerne i Gribskov Kommune besluttede på et møde i byrådet den 14. november at sætte gang i planlægningen for byggeriet af et nyt rådhus på Østergade 62 i Helsinge. Der er tale om 2. etape af udviklingen, idet rådhuset skal bygges i tilknytning til nybyggede administrative- og sundhedsfaglige Hus.

Rådhuset skal have plads til 250 medarbejdere, og det forventes, at det skal være omkring 4.500 kvm stort. Kommunen har i 2024 afsat 2,5 millioner kr. til til byggeriets indledende afdækning og programmering.

- Det skal være et hus, der kan være en god og inspirerende arbejdsplads for vores medarbejdere og være en god ramme om mødet med borgerne, og et sted der gavner vores fællesskaber og det politiske arbejde, sagde Gribskov Kommunes borgmester Bent Hansen (V) på kommunalbestyrelsesmødet.

Gribskov Kommune har indtil videre afsat 85 millioner kr. samt en endnu ikke fastlagt fortjeneste fra et salg af det eksisterende rådhus til projektet i perioden 2024-27.

Køge: det store byggeboom frem til 2032. Konferencen afholdes den 12. december 2023.

Projektet "Projekt Administrationshus" ventes at koste mellem 112 og 130 millioner kr. Dertil kommer etablering af parkeringspladser for 30 millioner kr. Derudover er der medregnet et salg af det nuværende rådhus til for mellem 38 og 52 millioner kr. samt udgifter til drift og vedligehold.

Sammenlignet med en renovering og tilbygning af det eksisterende rådhus vil nybyggeriet ifølge kommunens forvaltning potentielt bliver totaløkonomisk rentabelt med efter 25 år. Budgetsikkerheden på et nybyggeri er væsentligt større end ved renovering af det eksisterende rådhus, lyder det fra forvaltningen.

Det er endnu ikke besluttet, at byggeriet skal udbydes i hoved- eller totalentreprise.

I forbindelse med et kommende salg af det eksisterende rådhus lægges der op til, at det kan omdannes til boliger. Kommunen overvejer at udskrive en idékonkurrence eventuelt med en prækvalifikation af eksempelvis 3 arkitekt- eller rådgivervirksomheder. Konkurrencen skal i så fald illustrere udviklingsveje og -muligheder for byen.

Under alle omstændigheder forventes det, at salgsprocessen tilrettelægges som en konkurrence på projekt i modsætning til den normale konkurrence på pris på baggrund af prædefinerede ønsker og krav.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS