A. Enggaard og PKA har valgt Nordicals Odense til at stå for udlejningen af en kontortårn på ca. 10.000 kvm, som skal bygges i Banebyen i Odense.

Et topmoderne kontortårn i 11 etager fordelt på cirka 10.000 kvm planlægges opført i Banebyen, som er en ny, central bydel lige ved Byens Bro beliggende i smørhullet mellem Odense Banegård og Odenses indre havn, hvor der er fart på byudviklingen.

Bag det markante kontorprojekt, som er en del af The Station-projektet, hvoraf den anden halvdel består af et hotelprojekt, står byudviklings- og entreprenørkoncernen A. Enggaard og pensionskassen PKA. Duoen udvikler i samarbejde både The Station-projektet og hele den øvrige del af Banebyen.

A. Enggaard og PKA har betroet Nordicals Odense opgaven med at stå for udlejningen af det nye kontordomicil.

”Det er på alle måder et enormt spændende projekt, som vi sjældent ser i Odense i denne størrelse og kvalitet. Synergieffekten med det kommende hotel synes vi er rigtig spændende, idet der kan skabes en levende og spændende stueetage til glæde for både kontorhusets brugere, hotelgæster og besøgende fra den omkringliggende by,” siger Christopher Bøje, der er udlejningschef og erhvervsmægler hos Nordicals Odense.

Han peger også på kontorprojektets centrale, bynære placering, ejendommens synlighed og bæredygtighedsprofil tæt på Odense Banegård med effektive forbindelser med både tog, letbane og bus som store fordele.

”Mange vil også sætte stor pris på lokationen nær Odenses indre havn og den korte afstand til byens gågadenet,” fremhæver Christopher Bøje.

Til det kommende kontortårn hører desuden parkeringsmuligheder.

Kontorejendom til en eller flere lejere

Hos A. Enggaard fremhæver koncernen, at kontortårnet med omkring 950 kvm på hver etage har mulighed for faciliteter såsom kantine og mødecenter til fælles brug for husets brugere.

”Vi har indtænkt stor fleksibilitet i kontorprojektet, som enten kan udlejes til én domicillejer eller opdeles til flere forskellige lejere med mulighed for eksempelvis fælles møde- og kantinefaciliteter. Man vil som lejer få gode muligheder for medbestemmelse i forbindelse med indvendig aptering og indretning,” forklarer projektudviklingschef i Odense Jonas Kirkeby Nielsen.

Han oplyser, at hele The Station-projektet går i jorden, når lokalplanen er vedtaget, og der er fundet én eller flere lejere til kontordelen.

”Vi mener, at vi har en unik og attraktiv vare med en sjældent god placering stationsnært i midtbyen, så jeg er meget optimistisk med hensyn til den videre bygge- og udlejningsproces,” siger A. Enggaards projektudviklingschef, der forventer tidligst indflytning i kontorejendommen ultimo 2027.

Lokalplanen for The Station-projektet, som er tegnet af C.F. Møller Architects, forventes at blive sendt i høring i løbet af sommeren. Går alt efter planen, tages første spadestik til hele erhvervsbygninskompleks på samlet ca. 18.800 kvm, som kontortårnet er en del af, omkring årsskiftet.

Både The Station og resten af Banebyen med planlagt op til 800 boliger på sigt er planlagt til at blive bæredygtighedscertificeret.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.