NCC har indgået aftale med TDC Pensionskasse om at bygge DGNB-certificerede boliger på Teglholmen i København. Der er tale om 18.000 kvm, og kontrakten lyder på 290 millioner kr.

I direkte ejerskab har TDC Pensionskasse 25 boligejendomme med i alt 1.400 lejemål fordelt over hele landet, og nu er endnu en ejendom på vej.

NCC har netop skrevet under på en totalentrepriseaftale med pensionskassen om at bygge 187 boliger, en parkeringskælder samt anlægge et stort grønt område med en havnebrygge. Byggeriet bliver placeret ud til Teglværkshavnen på Teglholmen i København og får navnet Teglholm Brygge.

NB! Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 13. december 2016.

Boligerne skal DGNB bæredygtighedscertificeres. Det sker som led i en stigende efterspørgsel på bæredygtigt byggeri fra investorer og bygherrer. Ifølge Green Building Council Denmark er der nu 30 enten certificerede eller præ-certificerede projekter i Danmark og yderligere 60 tilmeldte projekter, som bliver afsluttet over de næste 3 år.

- I NCC er vi meget optaget af at bidrage til den bæredygtige omstilling af vores samfund, og vi er en af de førende entreprenører, når det gælder opførelse af certificerede byggerier. Derfor er vi særligt stolte af at skulle bygge bæredygtige boliger for TDC Pensionskasse til de mange nye familier i København, som skal bo på Teglholmen. Det giver rigtig god mening både for bygherre, for beboerne og for samfundet generelt, siger Palle Bjerre Rasmussen, landechef i NCC Danmark.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

Den arkitektoniske ambition er at skabe et projekt, der udnytter den fantastiske placering mellem by og vand. Boligerne i Teglholm Brygge er alle lejeboliger og fordeler sig fra 2- og op til 5-værelses- lejligheder fra 77 kvm til 137 kvm. Lejlighederne vil alle have altan eller fransk altan, og bygningen bliver udformet, så udsigten for alle boliger optimeres. Der vil samtidig være en fælles gårdhave, der fører ned til en fælles og offentlig havnebrygge, som bliver en del af den grønne kile på Teglholmen.

Direktør for TDC Pensionskasse, Leif Stidsen, er meget tilfreds med, at pensionskassen har kunnet udvikle byggeprojektet og på den måde aktivt medvirke til færdigudviklingen af hele området langs den grønne kile i Sydhavnen.

NB! Det nye Bygningsreglement. Seminaret afholdes d. 8. marts 2017.

- Ejendomsinvesteringer er efter vores opfattelse én af de mest attraktive investeringer pt. forventet afkast, korrelationer og afkastvolatilitet taget i betragtning. Investeringen i Teglholm Brygge forventer vi klart vil bidrage med et flot afkast, og den understøtter på fornem vis både TDC Pensionskasses overordnede investeringsstrategi om øget ejendomsallokering og vores underliggende ønske om, at en større del af vores danske boligeksponering skal være mod hovedstadsområdet, siger Leif Stidsen.

ADEPT er arkitekt og landskabsarkitekt på projektet, mens NCC er både ingeniør og totalentreprenør. Lokalplanen er godkendt. Opførelsen af byggeriet vil begynde i december 2016 og forventes afsluttet januar 2019.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND