Universal Robots og Mobile Industrial Robots, begge ejet af amerikanske Teradyne, har nu fået overleveret deres nye, fælles hovedkontor på Energivej i Odense. Indflytning sker sidst på foråret.

Det nye, cirka 20.000 kvm store fælles hovedsæde er opført for at give plads til et hastigt stigende antal medarbejdere og for at skabe optimale rammer for innovation og udviklingen af morgendagens robotteknologi.

Bygningen er derfor tegnet med særligt fokus på at skabe fysiske rum, der understøtter samarbejde på tværs og bidrager til at skabe synergieffekter i hverdagen. Med udgangspunkt i trækonstruktionen er der fokus på, at bygningen bliver et springbræt for kreative løsninger. Den er gjort fleksibel i sin arkitektur og er tilpasset områdets eksisterende natur.

”Vores nye, fælles hovedsæde samler branchens klogeste hoveder og de førende robotteknologier fra Universal Robots, MiR og vores mange partnere under ét tag. Vi glæder os til nu at indrette denne imponerende bygning og gøre klar til indflytning senere på foråret,” siger Christian Richardt Madsen, Facility Manager i Universal Robots.

Hovedsædet er designet som åbne miljøer med synligt træværk både i de bærende konstruktioner og på væggene, hvilket er med til at give bygningens indre et varmt udtryk. De mange glasvægge og store panoramavinduer skaber et samspil med den omgivende natur.

”Det har været et spændende projekt at opføre,” siger Claus Heinze, senior projektchef i NCC’s byggeenhed i Vest. ”Rådgiverne fortjener ros for et rigtigt fint projekt, og vi har også haft et samarbejde i fin balance med vores bygherre. Vi er også meget stolte af resultatet; det bliver et dejligt sted at gå på arbejde.”

Det nye kontorhus er opført i tre forskudte etager – designet til at forbedre samarbejdet og medarbejdernes trivsel og samtidig tilbyde højt specialiserede miljøer til robotforskning og -udvikling.

Fællesarealer og atrier er med til at åbne bygningen op og skabe transparens og opfordre til socialt samvær og samarbejde. Her kan medarbejderne mødes uformelt på tværs af organisationer, mens de to virksomheder opretholder deres egne områder inde i bygningen. En fælles gårdhave udgør hjertet af bygningen.

”Det særlige er naturligvis de bærende konstruktioner i træ, men jeg vil også fremhæve den varme, man møder, når man kommer ind i bygningen,” siger Claus Heinze. ”Man bliver så glad af at være omgivet af træ. Det er den første bygning, vi afleverer med så meget træ, men jeg er sikker på, at der kommer mange flere projekter som dette fremover.”

NCC har gennem en årrække haft fokus på udviklingen af kompetencer inden for projektering og opførelse af træbyggeri, og montagen af de bærende trækonstruktioner er da også udført af medarbejdere i NCC’s egenproduktion.

Bygningen er skabt af 3XN/GXN og Artelia, og det er Henrik Jørgensen Landskab, der har tegnet udearealerne omkring bygningen.


Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Afholdes 5. november 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ.


Inden for erhvervsbyggeriet anvendes træ nu ikke kun til kontorbyggeriet, men også til logistikbygninger, industri,…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032