AAB har valgt MT Højgaard som hovedentreprenør på det gennemgribende renoveringsprojekt af afdelingen på Stærevej i Københavns Nordvest til 300 millioner kr.

Renoveringsarbejdet forventes at starte i foråret 2025 og vil blandt andet omfatte sammenlægning af boliger, nye altaner, et nyt fælleshus og flere tiltag, der skal øge trygheden i området.

Afdelingen på Stærevej, der omfatter husnumrene 30-72, vil gennemgå en række forbedringer, både inde og ude. 50 boliger bliver lagt sammen, og beboerne vil få mulighed for at vælge nye altaner og køkkener gennem råderetsordningen. Udvendigt vil der blive etableret et fælleshus, nye legepladser og en bedre trafikforbindelse mellem Stærevej og Gråspurvevej. Derudover vil tryghedsskabende tiltag som ny belysning og aflåsning af altaner blive implementeret.

’’På beboernes vegne er vi glade for, at arbejdet med at fremtidssikre deres boliger og boligområde nu kan komme i gang. Der har været og er et stort beboerengagement i afdelingen, og mange ser frem til, at håndværkerne snart rykker ind. Og med MT Højgaard Danmark er vi sikre på, at vi har fundet den rette entreprenør med værdier og kompetencer til at arbejde i et område, hvor folk lever og bor, mens arbejdet står på," siger Peter Basland, administrerende direktør i AAB.

MT Højgaard Danmark blev valgt efter et EU-udbud og har en vigtig rolle i at sikre, at projektet forløber gnidningsfrit. Adm. direktør Carsten Lund understreger vigtigheden af dialog og kvalitet i renoveringsprojekter:

“Sammen med byggeri og anlæg, så er renovering et vigtigt fokuspunkt for os, hvor det er vigtigt for os at levere en høj kvalitet på alle projekter. Vores team på Stærevej kommer til at sætte alt ind for at aflevere en flot renovering og holde et meget højt kommunikationsniveau både med beboerne og bygherren.”

Fremtidssikring af hele boligområdet

Afdeling 49 indeholder fire højhuse med 8 etager, og 5 blokke i 4 etager samt fællesvaskeri og værksted til driften. Afdelingen blev opført i slutningen af 1960’erne og har ikke gennemgået større renoveringer siden 1990’erne. Nu glæder AAB sig til at kunne tilbyde beboerne forbedrede forhold i deres boliger samt et nyt fælleshus, som længe har stået på deres ønskeliste.

’’Fremtidssikring af vores boliger i AAB handler ikke kun om god drift og vedligeholdelse men også om udvikling af vores boliger og boligområder, så vi kan tilbyde nogle fysiske rammer og sociale fællesskaber, der danner rammen om et godt boligliv. Det er vi overbeviste om, at den forestående renovering vil bidrage til,’’ fortæller Andreas Damm, Byggechef i AAB.

Renoveringen gennemføres med støtte fra Landsbyggefonden, og MT Højgaard Danmark påbegynder officielt arbejdet i foråret 2025. Projektet forventes at vare ca. 3 år og har en samlet værdi omkring 300 millioner kr.


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032