Nordjysk modulproducent har netop indgået et samarbejde med projektselskabet bag Fælledby, hvor 80 procent af bygningerne primært skal bestå af træ.

Den nordjyske modulproducent Scandi Byg har indgået et samarbejde med projektselskabet bag Fælledby, som ejes af By & Havn og PensionDanmark.

Scandi Byg skal som den første totalentreprenør på den nye træbydel ved naturområdet Amager Fælled bygge 351 svanemærkede boliger, som desuden certificeres til DGNB Guld.

Hele bydelen skal blandt andet opføres i træ som det gennemgående byggemateriale, herunder skal 80 procent af bygningerne primært bestå af træ og have facader, der blandt andet består af genbrugsmaterialer.

Træ til etagebyggeri og rækkehuse - nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

- Vi er glade for og meget beærede over, at vi skal være med til at opføre Danmarks første træbydel, hvor byggematerialet fra inderst til yderst primært bliver træ, siger seniorprojektchef hos Scandi Byg, Michael Hansen.

Fælledby får 3 nabolag bestående af i alt 2.000 boliger, hvor Scandi Byg i første omgang skal opføre 171 boliger i det såkaldte Nordøstlige nabolag og 180 studieboliger i det sydlige nabolag.

Bydelen skal rumme både almene-, studie- og lejeboliger, og der skal desuden etableres forretninger og caféer, en kommunal folkeskole med idrætshal samt en daginstitution i hvert af de nordlige nabolag. Det første byggeri igangsættes sidst i 2022, og det er forventningen, at de første beboere kan flytte ind i Fælledby i midten af 2024.

Boligselskaberne FSB, Bo-Vita, KAB og DFB/Domea.dk er udpeget til at stå for byggeriet af de godt 500 almene boliger i Fælledby.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning