M&G Real Estate har solgt kontorejendommen på Kalvebod Brygge 47 i København til Bygningsstyrelsen. Newsec Advisory har formidlet transaktionen, som beløber sig til 550 millioner kr.

Bygningsstyrelsen har nu fået en politisk godkendelse af købet. Det oplyser Newsec Advisory i en pressemeddelelse.

Ejendommen på over 14.000 kvm blev opført omkring årtusindskiftet som hovedkontor for en tidligere bank, der senere blev overtaget af Nykredit.

Siden har ejendommen været anvendt af forskellige forretningsenheder og afdelinger i Nykredit-koncernen, men er nu blevet frigjort, da Nykredit flytter ind i deres nye hovedkontor i Nordhavnen – også ved vandfronten.

Samme dag som handlen med Kalvebod Brygge 47 blev politisk godkendt, fik Nykredit overdraget det nye domicil i Nordhavn, og de første medarbejdere har allerede fundet sig til rette i de nye omgivelser. Alle medarbejdere forventes at være på plads inden sommerferien og Kalvebod Brygge 47 vil derfor være til de nye ejeres disposition i løbet af de kommende uger.

”Newsec Advisory fungerede i hele processen som eksklusiv rådgiver for Nykredit i en ret kompleks trepartsforhandling, der omfattede flere elementer udover selve købsaftalen. Nykredit havde som lejer flere forpligtelser i forbindelse med den ønskede fraflytning, og de nu tidliger ejere fra M&G anså ejendommen som et kerneaktiv midt i København, med en beliggenhed som ville være svær at finde tilsvarende. Trods ejendomsmarkedets udvikling for især kontorejendomme, havde man derfor også høje forventninger til en evt. salgspris”, udtaler Brian Tretow-Loof, Seniorpartner i Newsec Advisory.

Bygningsstyrelsen havde som vanligt indhentet eksterne vurderinger på, hvilken værdi man maksimalt kunne forsvare at erhverve ejendommen til og i forlængelse heraf deltog parterne i en længerevarende trepartsforhandling, som ifølge Newsec Advisory krævede fleksibilitet, kreativitet og forståelse for situationen. Newsec Advisory betragter aftalen som en win-win-win aftale, som medførte, at de tre parter opnåede det resultat, man ønskede.

Bygningsstyrelsen havde været på udkig efter nye lokaler til 2 specifikke styrelser inden for en kort afstand fra deres hovedkvarter over for Kalvebod Brygge, og foretrak et køb frem for leje.

M&G Real Estate forventede en opsigelse af lejemålet fra Nykredit, da deres nye hovedkvarter har været under opførelse i nogen tid. Derfor var timingen perfekt for alle 3 parter. På grund af investeringens størrelse måtte Bygningsstyrelsen erhverve en godkendelse fra Finansudvalget i Folketinget.

Sælger, M&G Real Estate, blev rådgivet af Accura Advokatpartnerselskab, og Bygningsstyrelsen blev rådgivet af Kammeradvokaten.

Nykredit flytter til nyt domicil i Nordhavn, der er tegnet af PLH Arkitekter, og omfatter ca. 25.000 kvm og er indrettet til Nykredits nye måder at arbejde på.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS