En ny æra starter, når en stor del af det tidligere Citroënhus på Sydhavnsgade 16 den 1. april 2019 overtages af Mercedes-Benz CPH. Den ikoniske ejendom, der i store perioder siden 1927 har været hovedsæde og showroom for Citroën Danmark, føres nu videre med nye hestekræfter bag.

Mercedes har gennem mæglerfirmaet Lintrup & Norgart netop har indgået aftale om at overtage 4.526 kvm af den i alt 7.348 kvm i de tomme værkstedshaller på Sydhavnsgade 16, hvor den franske bilproducent Citroën havde sit danske hovedkontor frem til 2017.

Mercedes-Benz CPH, der har solgt biler i Danmark siden 1930, markerer dermed ejendommens identitet som bilhus. Når virksomheden til september er klar til ”The Grand Opening”, vil begrebet showroom og kundeservice være taget til helt nye dimensioner og være et oplevelsesunivers i sig selv med sidste nye teknologi og visionære rammer.

Men inden den nye lokation kan tages i brug og de 35-40 medarbejdere kan flytte ind i deres nye omgivelser, skal ejendommen gennemgå en omfattende ombygning. Den vil, når den står færdig, indeholde helt nyt showroom set-up, med moderne teknologiske løsninger, som skal give kunderne en premium oplevelse. Og medarbejderne, som også står overfor de nye positive forandringer, glæder sig.

- Vi glæder os rigtig meget til at kunne byde velkommen til et helt nyt univers, hvor kunderne bliver taget med på en rejse og tilgængeligheden til vores showroom og værksted er i absolut top. Transformationen er allerede i fuld gang og de nye visionære planer er blevet varmt modtaget af vores medarbejdere, siger administrerende direktør for Mercedes-Benz CPH Lars Simper.

NB! Nordhavn og Refshaleøen med nyt ø-projekt. Konferencen afholdes d. 7. maj 2019.

Aberdeen Standard Investments, der ejer Sydhavnsgade 16, er stolt over, at et stærkt brand som Mercedes flytter ind.

- Set i bakspejlet er vi glade for, at vi havde ro i maven til at vente på, at den helt rigtige lejer kom. Det at huset nu føres videre i samme ånd, understreger ejendommens karakter og tilfører værdi til dens historie, siger Deputy Fund Manager Henrik Kehle.

I processen var der andre store virksomheder på banen til lejemålet, men det blev altså de motoriserede firhjulede, der var det bedste match.

- Der er mange ting, der skal falde på plads i en sådan proces, og Lintrup & Norgart var god til at holde fremdrift i processen og hele tiden styre fremad, siger Lars Simper.

Det er stadig muligt at leje kontorer fra 1.200-2.823 kvm i ejendommen, som blandt andet tilbyder fællesfaciliteter i form af personalerestaurant, mødecenter og gode parkeringsforhold. Sydhavnen har længe har været attraktiv for større virksomheder grundet sine gode tilkørselsforhold og den korte afstand til København centrum, og området undergår i disse år en positiv udvikling med blandt andet metro i 2024. Stationen vil ligge 300 meter fra ejendommen.

Blandt andre store virksomheder og arbejdspladser i området findes TDC, Gjensidige, Telenor, Philips, Dansk Metal, Aalborg Universitet, Samsung og Hugo Boss.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter