Byrådet ønsker at renovere folkeskolerne i Sønderborg Kommune, og Børne- og Uddannelsesudvalget har netop sagt ja til at begynde arbejdet med en Masterplan for Gråsten Skole med anslået budget på 122 millioner kr.

Børne- og Uddannelsesudvalget har besluttet at igangsætte arbejdet med Masterplan for Gråsten Skole, som er første skridt for at renovere Gråsten Skole. Baggrunden er, at Byrådet i budget 2024-2027 vedtog ”Skolernes Årti”, hvor målet er, at alle folkeskoler løftes på bygningsmasse, indeklima og læringsmiljøer.

Det glæder formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling.

- Vi har et behov for at modernisere folkeskolerne i Sønderborg Kommune, og nu sætter vi gang i arbejdet med Gråsten Skole. Vi er meget tidligt i processen, men vi vil undervejs sørge for at inddrage alle relevante parter for at afdække forskellige scenarier for renoveringsprojektet. Det vil både være elever, personale, skolens ledelse samt andre kommunale medarbejdere og eksterne rådgivere, så vi kan få alle input for at skabe fremtidens skole i Gråsten, siger han.

Et foreløbigt estimat for renovering af Gråsten Skoles nuværende bygningsmasse beløber sig til 122 millioner kr.

- I vores arbejde med ”Skolernes årti - Fremtidens Skole” er næste tema fysiske rammer, og det skal også tænkes sammen med skolerenoveringerne. Et væsentligt element i den forbindelse er naturligvis at tænke masterplanen for Gråsten Skole sammen med udviklingen af Gråsten, for skolen er jo en central spiller i byen, siger Jesper Larsen, næstformand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Udviklingen af en Masterplan for Gråsten Skole tager udgangspunkt i en bygningsanalyse, der er foretaget i foråret 2024. Gråsten Skole er bygget op omkring den gamle skole fra 1899, og omkranses af bygninger, der indvendigt afspejler forskellige pædagogiske intentioner og kvalitet.

Masterplan for Gråsten Skole skal være klar inden budgetlægningen 2026-2029.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne