Københavns Borgerrepræsentation har vedtaget en lokalpan for byggeriet af 16.500 kvm bolig, hotel og butik i Valbys gamle industrikvarter.

Skitseprojektet for området omfatter en u-formet bebyggelse med ungdomsboliger, familieboliger, hotel samt butikker og andre anvendelser med op til 7 etager i højde på en 8.951 m kvm stor grund ved gaderne Poppelstykket, Følager og Gammel Køge Landevej. Parkering etableres i stueplan under et hævet opholdsareal.

Aktuelt ligger Thansen og Flügger i erhvervsbebyggelser fra 1994 og 2000 på grunden. De 2 ejendomme er vurderet til ikke at have særlig bevaringsværdi. De ubebyggede arealer er overvejende asfalterede eller belagt med beton. Området har derfor en lav grad af begrønning og ingen større træer.

Grunden ejes af det odenseanske firma Bilfakta. Sammen med ejendomsuvikleren A Place To har Biltema udarbejdet en plan for udviklingen af den ca. 16.500 kvm store grund. Ifølge planen skal bygningen bl.a.rumme  164 studielejligheder, 39 familijeboliger, 58 hotelejligheder.


Derudover skal der etableres ca. 3.100 kvm. almene boliger, da lokaplanen kræver, at 25 procent af boligerne skal være almene.

Der stilles endvidere krav om udadvendte funktioner i 75 procent af stueetagen mod Gammel Køge Landevej og Følager, herunder butik, restaurant eller café på hjørnet mellem de to veje.

Arkitektfirmaet Novaform har tegnet projektet.

Bilfakta har anmodet Kommunen om en frivillig udbygningsaftale om ombygning af Følager og en del af Poppelstykket med henblik på at opnå en højere kvalitet eller standard af den planlagte infrastruktur i området.

Bilfakta og Freja Ejendomme har aftalt, at Freja dækker 2/3 af udgifterne til ombygning af Følager, dog maksimalt 3 millioner kr. Bilfakta afholder udgifterne til ombygning af den nordvestlige del af Poppelstykket.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne