Nu kan erhvervsområde ved Cordozasvinget i Solrød Strand blive til grønt boligområde. Byrådet har nu godkendt en tilpasset lokalplan for området.

Et klimavenligt og moderne boligområde, som er attraktivt for både unge, ældre og familier og giver nyt liv til et trist erhvervsområde. Det er planerne for området omkring Cordozasvinget, hvor virksomheden AG Gruppen ønsker at opføre boliger.

De planer er nu tættere på en realitet, for byrådet har godkendt en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, der sætter rammerne for området og baner vejen for projektet.

”Det er vigtigt, at vi løbende udvikler kommunen og på den måde også bringer mere liv og energi til byerne, og det er det her projekt et rigtig godt eksempel på. Området har et stort potentiale, og der er planer om ca. 140 nye lejligheder og mindre rækkehuse, der bl.a. kan være interessante for ældre borgere, som gerne vil flytte ud af deres villaer og stadig blive i området,” siger formand for Kultur- og naturudvalget Morten Scheelsbeck.

Der har undervejs i processen været bekymringer fra naboer i forhold til, om der fx blev for meget indkig til dem, eller om de nye boliger skyggede ned i deres haver. Borgernes input har betydet, at lokalplanen og kommuneplantillægget er tilpasset på flere områder. Bl.a. er de yderste rækkehusboliger flyttet en meter længere væk fra skel, det er besluttet, at der maksimalt må opføres to etager mod Jersie Strandvej, og der kommer et bælte med beplantning langs hele den nordlige strækning mod Jersie strandvej.

Samtidig er der taget højde for bekymring hos de omkringliggende erhvervsdrivende bl.a. ved, at selve vejen Cordozasvinget fortsat vil være en privat fællesvej, og at vejen udvides med en halv meter i bredden for både at tilgodese virksomhedsejerne og afvikling af trafikken til det nye boligområde. I forhold til trafikken har byrådet desuden besluttet, at der skal laves en trafiktælling både før og efter, de kommende boliger bliver taget i brug, for at afklare, om der er behov for trafiktiltag.

”Vi har lært meget af den her proces, og vi har fået mange gode erfaringer i forhold til, hvordan vi bliver bedre til at inddrage borgerne. Når det er sagt, kan vi lokalpolitikere sjældent gøre alle glade og tilfredse, og det kan jo heller ikke altid være målet, for så ville man nok kikse i de fleste af forsøgene. Men jeg synes, at vi efter grundig dialog med alle interessenter er landet et sted, hvor vi både tager naboerne og området seriøst, og hvor vi samtidig tager et vigtigt skridt i retning af udviklingen af et område, der kan blive rigtigt skønt de kommende år,” siger Morten Scheelsbeck, som fortæller, at det er er byrådets opfattelse, at flertallet af naboerne gerne ser området udviklet.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS