Mary Elizabeths Hospital, Rigshospitalets kommende bygning til børn, unge, fødende og deres familier står nu i fuld figur med facader og tag. Råhusentreprenøren LM Byg har netop afsluttet sin entreprise lukket råhus og giver nu depechen videre til bygherre og de næste entreprenører, der skal færdiggøre det markante byggeri.



Med Mary Elizabeths Hospital er det ambitionen at skabe et hospital, der sætter nye standarder for behandlingsforholdene for børn, unge, fødende og deres familier i Danmark og resten af verden.

Derfor er det den nyeste viden om helbredende arkitektur, der danner rammen for det nye børnehospital. Her er leg, logik og lethed nøgleordene, og det kommer bl.a. til udtryk i hospitalets unikke form, der er som to hænder, der ligger ovenpå hinanden og strækker fingrene ud mod omverdenen.

Rammerne til det nye Mary Elizabeths Hospital er nu på plads, og det 60.000 kvm store byggeri syner flot med sit fulde råhus beklædt i facader af glaspartier og aluminiumselementer.

Det er råhusentreprenøren LM Byg, der i konsortium med M.J. Eriksson, har opført råhus, lukning og alle udvendige bygningsarbejder på facade og tag på projektet. De har siden 2021 haft fuld fremdrift på byggeriet, og den sidste vigtige milepæl er nu nået med afleveringen af den unikke bygning.

"Vi er stolte af at kunne aflevere det 60.000 kvm lukkede råhus til et hospital i verdensklasse. Mary Elizabeths Hospital har været et stort byggeprojekt med en stærk vision, der har ramt os alle lige i hjertekulen. Projektet har fra den spæde begyndelse været båret af et godt og konstruktivt samarbejde, og vi har i fællesskab afstemt og håndteret de udfordringer, der er opstået undervejs. Vi er utroligt glade for at være i mål med byggeriet og nu kunne aflevere vores del af det nye fantastiske byggeri til bygherre," siger sektionsdirektør hos LM Byg, Christian Lyck Qvist.

Det store hospitalsbyggeri fordeler sig over otte fingerformede fløje i otte etager. Opførelsen af råhuset og lukningsarbejdet er sket uden de store udfordringer, og hos Region Hovedstadens Center for Ejendomme, som er bygherre på projektet, er der tilfredshed med både kvaliteten og samarbejdet med LM Byg.

Og netop det interne samarbejde med bygherre og øvrige parter har for LM Byg været vægtet højt lige fra start. LM Byg har af flere omgange afholdt interne workshops med samarbejde som det overordnede emne. Og her ved aflevering er det tydeligt, at det har skabt værdi.

"Som vi ser det, er samarbejde en af de vigtigste ingredienser for at lykkes med komplekse og store sygehusprojekter. LM Bygs tilgang til netop samarbejde har været enormt godt, og det har været en direkte og meget vigtig del i at råhus og facader nu er leveret til aftalt tid, økonomi og i høj kvalitet," siger Ole Kristian Bottheim, vicedirektør og projektansvarlig i Region Hovedstaden og fortsætter:

"Vejen til denne succes har været behagelig - lige fra den enkelte LM Byg byggepladsmand, kranfører, beton- og facadesjak til deres byggeledelse."

LM Byg forlader nu byggepladsen og lader de næste entreprenører træde til. Mary Elizabeths Hospital vil efter planen stå færdigt i 2026, hvor dørene åbner for både patienter og personale.


Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Afholdes 5. november 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ.


Inden for erhvervsbyggeriet anvendes træ nu ikke kun til kontorbyggeriet, men også til logistikbygninger, industri,…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri