Der er allerede afsat plads til letbanen i midten af Bernhard Jensens Boulevard på Aarhus Ø, og pengene til letbanen til 100 millioner kr. findes ved salg af byggegrunde. Derfor vil letbanen allerede kunne stå klar i 2021.

Ifølge JP Aarhus vil en letbane på Aarhus Ø allerede kunne stå klar i 2021, idet der er allerede afsat plads til letbanen i midten af Bernhard Jensens Boulevard.

- Det er planen at lave projektudvikling og VVM-undersøgelser af Aarhus Ø-strækningen i løbet af 2018 og 2019, og derefter skal strækningen vedtages politisk i løbet af 2019. Og så kan anlægsarbejdet formentlig gennemføres fra midten af 2020 til slutningen af 2021, siger Susanne Krawack, mobilitetschef ved Aarhus Kommune, til avisen.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

Letbanen på Aarhus Ø er blandt de 3 forskellige strækninger, der indgår i VVM-undersøgelserne af letbanens etape 2. Foruden Aarhus Ø undersøges stækningerne Lisbjerg-Hinnerup og Aarhus-Brabrand.

Letbane-etapen på Aarhus Ø vurderes at koste 100 millioner kr. Som led i budgetforlig 2018 blev det besluttet, at pengene skal findes ved at hæve grundpriserne for de grunde på Aarhus Ø, som endnu ikke er solgt.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse