Den nye stadsarkitekt til Københavns Kommune er nu fundet. Det er Lars Jensen, der tiltræder den 2. september 2024.

Lars Jensen er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus, og har mere end 20 års erfaring inden for byudvikling og arkitektur i København.

Han kommer fra en stilling som leder hos Sleth, hvor han de seneste 15 år har ledt virksomhedens projekter i og omkring København, bl.a. byudviklingen af Nordhavn som rådgiver for By og Havn. Herudover har han en mangeårig erfaring som censor og som medlem af Arkitektforeningens fagdommerpanel.

Som stadsarkitekt får Lars Jensen til opgave at understøtte kommunens arbejde inden for arkitektur og byudvikling. Det omfatter at rådgive Københavns Kommunes forvaltninger og politiske udvalg om byudvikling og arkitektur, at bidrage til debat om byens udvikling samt medvirke til kompetenceudvikling af medarbejdere i Teknik- og Miljøforvaltningen.

”Vi er utroligt glade for at få Lars ombord. Med Lars får vi en dygtig og engageret holdspiller, som gennem stærk faglig rådgivning kan løfte vores arbejde med at udvikle København og med at implementere Teknik- og Miljøudvalgets vision; Vores København 2035. Desuden kalder klimaudfordringerne på en ny måde at tænke arkitektur på, hvilket Lars skal hjælpe os med at udvikle, så vi bedst muligt kan understøtte byggeriet i en klimavenlig og fremtidssikret retning”, siger vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Karsten Biering Nielsen.

Og den kommende stadsarkitekt ser frem til at bidrage til byens udvikling:

"Jeg er meget stolt over den tillid, jeg er blevet givet, ved at få muligheden for at bidrage til Københavns udvikling som stadsarkitekt. Jeg har en stor kærlighed til København og jeg bor selv i byen med min familie. Jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet og glæder mig til at samarbejde med alle dem, der involverer sig i Københavns arkitektur og byudvikling”

Privat bor Lars på Amager med sin familie.

 


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS