S for S-tog, M for Metro og L for noget helt nyt. Letbaner er en helt ny transportform i Danmark. Nu har den kommende letbane i hovedstadsområdet fået sit eget L som kendingsmærke. Letbanen anlægges langs vejarealet ved Ring 3 fra Ishøj Station til DTU i Lyngby med en samlet længde på 27 kilometer.

Hovedstadens Letbane, der skal køre på tværs af S-togsnettet med afgange hver 5. minut mellem Lyngby og Ishøj, har nu fået sit eget kendingsmærke på linje med S-tog og metroen i København. Mærket er et grønt L, der skiller sig ud fra S-tog og busser, som man forbinder med rød og gul.

- Som transportmiddel vil letbanen minde om metroen i København, hvor du ikke behøver at se på en køreplan, fordi den kører hele tiden med afgange hvert 5. minut, fortæller formand for bestyrelsen i Hovedstadens Letbane, Anne Grete Holmsgaard.

NB! Byudvikling: Infrastruktur til 310 milliarder. Konferencen afholdes d. 21. maj 2015.

Erfaringerne fra andre europæiske storbyer som Stockholm, Amsterdam og Paris viser ifølge Anne Grete Holmsgaard, at letbaner kører meget pålideligt, og der er stor passager-tilstrømning.

- Her i hovedstaden oplever vi, som i resten af verden, at stadig flere mennesker søger mod byen. Derfor er der brug for at være fremsynet, så der bliver plads til alle i trafikken. Det skal letbanen være med til at løse, så vi hjælper både passagererne i den offentlige transport og bilisterne, siger Anne Grete Holmsgaard.

Borgerne vil begynde at møde det nye L, når arbejdet med Hovedstadens Letbane for alvor går i gang i de kommende år. Det forventes, at borgerhøringen om VVM-redegørelsen (miljøundersøgelse) for letbanen vil gå i gang omkring midten af maj 2015, og fra slutningen af maj og 1 måned frem vil der være borgermøder i kommunerne om VVM-redegørelsen.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse