Efterspørgslen på at blive en del af Agro Food Park er så stor, at netværket i begyndelsen af 2021 påbegynder opførelsen af endnu en bygning som skal skabe rammer for endnu flere virksomheder og medarbejdere. Netværket består af 80 virksomheder og mere end 1.200 medarbejdere inden for fødevaresektoren.

Det er kun 11 år siden, at Agro Food Park så dagens lys, og i dag er parken Danmarks største og stærkeste branchespecialiserede miljø inden for landbrugs- og fødevareerhvervet. Siden åbningen i 2009 har flere danske virksomheder og vidensinstitutioner flyttet deres domiciler og vidensmiljøer til området, således at man i dag både finder ARLA, Viking, Århus Universitet FOOD og en lang række andre aktører i området.

Denne gang kommer der så endnu et stort kontorfællesskab til på 8.000 kvm. Bygningen som har projektnavnet Treeren, bliver som navnet antyder, det 3. kontorfællesskab i området, hvor inkubationsmiljøer og start-ups inden for landbrugssektoren kan trives og samarbejde.

- Vi oplever løbende en stor interesse for at blive en del af Agro Food Park og derfor er det rettidig omhu at bygge mere. De virksomheder, der vil gøre sig gældende i fødevareerhvervet i fremtiden, har ambitioner og holdninger. De vil være en del af et professionelt fællesskab som Agro Food Park, fordi de ved, at samarbejde og netværk gør det lettere både at tænke stort og løse de aktuelle udfordringer, siger direktør i Agro Food Park, Anne-Marie Hansen.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2020.

Det nye kontorfællesskab bygges af KPC Herning. Bygningen skal levere attraktive rammer for de virksomheder, der bliver lejere i bygningen, og understøtter den samlede vidensdeling og innovation i Agro Food Park.

- Vi har gjort os umage for at skabe en attraktiv bygning, som fremtidens medarbejdere har lyst til at arbejde i. Vi har fokus på de gode rammer, herunder indeklima, energiforbrug og bæredygtighed,. Bygningen er allerede præcertificeret til DGNB Guld. Den kommer til at ligge helt centralt i Agro Food Park og får landbruget og naturen lige uden for vinduerne. Bygningen bliver også et nyt visuelt vartegn for Agro Food Park, siger Anne-Marie Hansen.

Også fra KPC Herning ses der frem til at være med til at bygge det nye kontorfællesskab.

-Agro Food Park ”Treeren” bliver et fleksibelt og morderne multibrugerhus med flotte og funktionelle kontorlandskaber og spændende mødesteder i Tower og Diner, hvor viden og ideer kan udveksles mellem brugerne. Projektet er blevet til i tæt samarbejde med KPC’s dygtige rådgivere Arkitema og Sweco, tilpasset med gode input fra Agro Food Park og bygherrerådgiveren DK2. Vi ser frem til et forsat godt samarbejde i under opførelsen, siger KPCs stifter Kurt Poulsen.

Byggeriet påbegyndes i januar 2021 og forventes at stå færdigt i midten af 2022.

Fakta om Agro Food Park

Åbning i 2009 i en bygning på 15.000 kvm med visionen om at skabe det førende vækst og innovationsmiljø for fødevarevirksomheder

2012: Første etape på 6.000 kvm af det andet flerbrugerhus til mindre og mellemstore agro- og fødevarevirksomheder åbner i Agro Food Park.

2013: Inkubationsmiljø for Start ups åbner i Agro Food Park

2014: Anden etape på 2.000 kvm af det andet flerbrugerhus åbner

2016: Agro Food Park offentliggør en ambitiøs udviklingsplan for området.

2017: Arla Foods globale innovationscenter åbner i Agro Food Park

2018: Viking Danmark åbner deres nye domicil på Koldkærgård i Agro Food Park

2019: Aarhus Universitet FOOD flytter ind i deres nye bygning i Agro Food Park

 


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter