Investering & Seniorbolig har købt 4 lejligheder på samlet 807 kvm i en ejendom på Østergade 4A i Hillerød, som hidtil har været kontordomicil for BUPL Nordsjælland. De 4 lejligheder er i gang med at blive omdannet til nye seniorboliger.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet salget af ejendommen.

Investering & Seniorbolig er et investeringskoncept, hvor aktionærer får medbestemmelse over, hvor i landet der skal opføres seniorboliger. Virksomheden blev stiftet i 2021 og har netop foretaget deres første investering for at skabe attraktive seniorboliger på Østergade 4A i Hillerød. Bjarke Wolmar, direktør og stifter af Investering & Bolig, siger:

"Vi har et enkelt og gennemprøvet koncept, som bl.a. vores søsterselskab Investering & Studiebolig har succes med. Kort fortalt vil vi imødekomme vores aktionærers ønsker og udbyde attraktive seniorboliger til rimelige priser og gode vilkår for vores aktionærer og deres nærmeste. Investeringen i Hillerød er den første af forhåbentlig mange i det ganske danske land. Seniorboligerne er på 60-120 m² og formålet er at skabe et fællesskab blandt seniorer på tværs af boligerne. Vi har allerede kig på tre andre steder på Sjælland, Fyn og Jylland, så vi løbende kan tilbyde vores aktionærer og deres nærmeste seniorboliger i hele landet."

At valget er faldet på Hillerød, som den første by til at opføre seniorboliger, er en kombination af aktionærernes ønsker og at placeringen er ideel til seniorboliger. Line Baun Danielsen er født og opvokset i Hillerød og er bl.a. bestyrelsesmedlem i Investering & Seniorbolig. Hun fortæller:"Vores grundlæggende tankegang bag konceptet er, at vi vægter aktionærernes ønsker og behov højt. Vi har sat et par kriterier op, som fx er, at det skal være tæt på offentlig transport, kultur, by, butikker og natur. Det findes ikke mange steder, men sådan er det på Østergade. Samtidig er der egen parkeringsplads med ladestandere, som kan komme både seniorer og deres pårørende til gode. Når vi gør regnskabet op, kan vi faktisk sætte flueben ved det hele med denne lokation."

Bjarke Wolmar supplerer: "Hillerød lider, ligesom andre danske byer, under manglen på seniorboliger og har gjort det i en årrække. Seniorboliger er efterhånden blevet en efterspurgt vare, og derfor er vi også glad for, at aktionærerne snart kan glæde sig over de nye seniorboliger, som forventes at stå færdige på den anden side af sommeren."

Sælger af de 807 kvm er fagforeningen BUPL Nordsjælland. Pernille Riis, formand for BUPL Nordsjælland, fortæller: "Vi har holdt til i ejendommen på Østergade i rigtig mange år efterhånden. Inden for de sidste par år har vi forsøgt at renovere og optimere kontoret, men vi må også anerkende, at vores ønske om et større kontorfællesskab og mødelokaler var svært at imødekomme i lejlighederne, da det er flere mindre rum og to forskellige bygninger. Så i sidste ende valgte vi at sælge vores kontor på Østergade 4A og finde et bedre alternativ til os i Allerød, som vi er rigtig glade for at være flyttet ind i."

Stephen Berthelsen, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, der har formidlet salget af de fire ejerlejligheder, fortæller: "Vi er glade for at have hjulpet BUPL med at sælge deres kontordomicil i Hillerød gennem mange år. Samtidig glæder vi os over at have hjulpet Investering & Bolig med deres første investering inden for seniorboliger. Det vil gavne byen og er et område, hvor vi overlever en øget efterspørgsel i hele landet. Det er et spændende koncept, som vi håber, vi kan hjælpe med flere investeringer i fremtiden, både ift. ungdomsboliger og seniorboliger."


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder