Randers Kommune, Flodbyen Randers og Realdania har sat gang i et udbud for at finde det hold, der skal stå for at tegne og projektere Flodlejet - byens nye centrale plads ved vandet.

"Flodlejet bliver et vartegn i Flodbyen, hvor man vil opleve byens møde med vandet og naturen. Samtidig vil området bidrage til at beskytte Randers by mod stormflod, og vi er nu nået dertil, at vi skal finde ud af, hvad Flodlejet helt præcist skal indeholde og, hvordan det skal se ud. Det er et utroligt vigtigt projekt for byens udvikling, og jeg håber, at vi får fundet et særdeles kompetent hold med et ambitiøst koncept for Flodlejet, som vi i fællesskab kan realisere," siger Torben Hansen, der er borgmester i Randers Kommune.

Processen med at finde det helt rigtige hold af rådgivere starter med en prækvalifikation, hvor alle hold af arkitekter og ingeniører kan anmode om at komme i betragtning til opgaven. Det er muligt indtil den 29. oktober kl. 10.00.

Herefter vil fem hold på baggrund af deres erfaring med lignende opgaver blive udvalgt til at lave et forslag til et koncept for Flodlejet. Og til sidst vælger en dommerkomite det bedst egnede hold ud fra en samlet vurdering. I vurderingen vægter konceptet for Flodlejet 50 procent, prisen vægter 30 procent og den tilbudte organisation vægter 20 procent. Dommerkomiteen består af fire byrådsmedlemmer, to fagdommere, en repræsentant for Flodbyen Randers og en repræsentant for Realdania.

Vinder bliver kåret til februar

Det vindende hold udvælges i slutningen af februar 2025. Til den tid vil både det vindende forslag og de øvrige forslag blive offentliggjort, så det bliver muligt for alle at se, hvad dommerkomiteen har valgt imellem. Der vil også blive mulighed for at komme med kommentarer og inputs til det vindende forslag, som kan blive taget i betragtning, når ideerne skal kvalificeres yderligere i de efterfølgende faser.

Flodlejet kommer til at ligge på Bolværksgrunden mellem Havnegade, Randers Bro, havnebassinet og streetfood-bygningen. En del af arealet er kommunalt og udvikles af Randers Kommune og Realdania fællesskab. Den centrale del af Bolværksgrunden ejes af Flodbyen Randers, som udvikler den del af arealet. Her skal der blandt andet etableres en større bebyggelse, som forventes at have offentlige og udadrettede funktioner i stueetagen.

Anlægsprojektet på det kommunale areal har et samlet budget på 70 millioner kr., hvor Randers Kommune og Realdania bidrager med 35 millioner kr. hver.

 


Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Afholdes 3. december 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.