Den nye bydel kommer blandt andet til at rumme Danske Banks kommende hovedsæde på 113.000 kvm samt 5 tårne på i alt 33.000 kvm.

Det kommende bykvarter mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge i København skal hedde Postbyen. Området kaldes i dag Postgrunden. Dermed får københavnerne et bykvarter, hvis identitet lægger sig op ad den historiske tradition for navngivning i København – lige som Kødbyen og Carlsberg Byen. Det oplyser Danica Pension i en pressemeddelelse.

Alle bygninger i Postbyen bliver bæredygtighedscertificeret efter standarderne DGNB og LEED. Den nye bydel er tegnet af Lundgaard & Tranberg, mens Arkitema skal varetage detailprojektering og øvrig arkitektrådgivning.

IT og teknologi i ejendom - PropTech. Konferencen afholdes d. 16. januar 2020.

Bydelen kommer blandt andet til at rumme Danske Banks kommende hovedsæde med 73.000 kvm kontor og 40.000 kvm parkering og teknik. Der bliver plads til 4.000 medarbejdere i det kommende hovedsæde.

Hertil kommer 5 tårne på i alt 33.000 kvm med 162 lejligheder 236 hotellejligheder samt et planlagt sundhedshus. Desuden opføres et multibrugerhus for små og mellemstore virksomheder. Kontorhuset i Postbyen bliver på 24.000 kvm med plads til 1.500 medarbejdere.

Konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes d. 23. januar 2020.

- Med Postbyen får København et helt nyt byrum med butikker, restauranter og virksomheder på en central placering, som før lå isoleret mellem baneterrænet og Kalvebod Brygge. Den nye promenade og forbindelsen fra Hovedbanegården til vandet åbner området op og forbinder det med resten af byen. Det bliver et stort aktiv for København, udtaler overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (S).

I dag er der grundstensnedlæggelse på området, hvor overborgmesteren sammen med Ole Krogh Petersen og Robert Nellemann fra bygherren Danica Pension vil lægge grundstenen til det kommende bykvarter.

Ny Byggeplan for KØBENHAVN frem til 2031. Konferencen afholdes d. 28. januar 2020.

- Området har en unik historie med den over 100 år gamle centralpostbygning, og den reference ville vi gerne bære med videre ind i nutidens København. Vi er glade for, at vi kan være med til at udvikle et næsten glemt område i København og gøre det til et attraktivt bykvarter, som alle kan bruge. I Postbyen blander vi erhverv, boliger og hoteller med spisesteder og butikker for at skabe et aktivt byliv på alle ugens dage, siger Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica Pension, der er bygherre på området.

Grundstenen vil indeholde landskabsplanen for området, en kopi af stiftelsesdokumentet for Danica Pension, et foto fra nedrivningen, et Polaroid-foto fra dagen samt dagens udgave af Berlingske og Politiken.

Danica Pension er bygherre på projektet, hvor Aarsleff er totalentreprenør på 1. etape, mens KPC er totalentreprenør på 2. etape. Det er forventningen, at de første boliger og erhvervslejemål i Postbyen står klar til indflytning i 2023-2024.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder