Miljø- og Fødevareklagenævnet har afvist klager over et projekt med et hotel, en ny strand, 500 ferieboliger og wellness- og vandoplevelser.

Ifølge TV2 modtog Kystdirektoratet for godt et år siden klager fra Bevaringsforeningen Stege Nor og Norets opland over et projekt i Stege. Her er planen, at den gamle sukkerfabrik skal omdannes til en ny ferieby med cafeer, wellness og hotel og 475 ferieboliger på land samt 25 boliger på vand.

Niels Solon, der er medejer af Sukkerfabrikken Møn og ansvarlig for udvikling og salg af feriebyprojektet, fortæller til TV2, at klagerne har skabt usikkerhed hos potentielle investorer, der ellers var interesserede i projektet.

- Vi har ikke kunnet nærme os nogen aftaler. Ingen vil bruge kræfter på det, før plangrundlaget er sikkert. Så det her er enormt positivt for os, siger han til TV2 Øst.

Rentabel omdannelse af erhverv til bolig: Nye erfaringer. Konferencen afholdes den 7. november 2023.

Miljø- og Fødevareklagenævnet stadfæster både Vordingborg Kommunes lokalplan projektet samt Kystdirektoratets tilladelse til etablering af 25 feriehuse på pæle i vandet, samt træbroer, strandareal og offentlig badeanstalt på søterritoriet, skriver TV2.

Klagesagen har dog lagt pres på tidsplanen, idet byggeriet skal være startet op inden maj 2025. Efter planen skal 3.000 kvm nedrives, så der kan opføres 39.000 kvm ferieboliger, med et gennemsnitligt areal på 80 kvm. Herunder opføres 1.500 kvm pælehuse.

Den gamle sukkerfabriks bygninger skal udvides med 14.000 kvm, hvor der indrettes hotel, parkeringshus og muligvis boliger. Det svarer til et fremtidigt etageareal på 75.000 kvm og et bebygget areal på 27.000 kvm mod et nuværende bebygget areal på 14.600 kvm.

Det er selskabet Sukkerfabrikken A/S ved Dines Sigurd Bagenkop Sommer og Thore Andersen, der står bag projektet til 1,5 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri