Snart slår det nationale center for dans og koreografi, Dansehallerne, dørene op i den ikoniske 4.500 kvm store industribygning Keddelhallen i Carlsberg Byen, som har gennemgået en bemærkelsesværdig arkitektonisk transformation.

Bygningen, der oprindeligt er opført i 1920'erne, har i bryggeritiden tjent som energicenter, og I 2022 gik Mikkelsen Arkitekter i gang med at omdanne denne industrihistoriske perle til et levende kulturhus, hvor Dansehallerne flytter ind den 31. august 2024.

Den historiske industribygning er tegnet af arkitekten Carl Harild og har siden 1920’erne spillet en central rolle i Carlsberg Bryggeriernes ølproduktion, hvor røg i årtier kom ud af de fire skorstene. Skorstenene står stadig og troner over kvarteret i dag, selvom bygningens fremtidige funktion er en helt anden. Nu er Kedelhallen nemlig godt på vej til at blive et kulturelt samlingspunkt i København.

Mikkelsen Arkitekter har sikret, at bygningens originale charme og industrielle æstetik bevares, mens de nye funktioner integreres. Transformationsprojektet har nemlig fokuseret på at bevare Kedelhusets arkitektoniske signatur, herunder de store jernbetonbuekonstruktioner.

Samtidig integreres moderne funktioner, såsom en stor hovedscene ved Hallen, en blackbox-scene, prøvestudier og en publikumsfoyer. Denne balance mellem det historiske og det moderne skaber en unik atmosfære, hvor den industrielle arv møder nutidens kunstneriske behov.

Transformationen af Kedelhallen har desuden omfattet etablering af mødelokaler og administration, der tilsammen vil danne en fleksibel ramme for en bred vifte af kunstneriske udtryk. Huset vil fungere som det nationale knudepunkt for dans og koreografi samt mødested for branchens professionelle fra både de nordiske lande, Europa og hele verden. Her vil blive produceret og øvet forestillinger, og publikum vil blive præsenteret for både nationale og internationale produktioner af høj kunstnerisk kvalitet.

Kedelhallen er doneret af Udviklingsselskabet Carlsberg Byen og i øvrigt støttet af Augustinus Fonden, A.P. Møller Fonden, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fonden samt et rente- og afdragsfrit lån fra Københavns Kommune.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne