Det første spadestik er taget på den 80.000 kvm store grund i Business Park Ringsted, som GLS Denmark overtog i foråret 2022.

På en bar mark lige op ad Vestmotorvejen har 4 spadestik markeret starten på byggeriet af GLS Denmarks nye distributionscenter på 10.000 kvm i Business Park Ringsted. Distributionscentret forventes at øge GLS sjællandske kapacitet med 30-35 procent.

Første spadestik blev taget af Ringsted Kommunes borgmester, Henrik Hvidesten (V), Managing Director i GLS Denmark, Steen Kristensen, og Director Operations i GLS Denmark, Henrik Nyegaard samt Torben Kloster fra Gråkjær, der skal stå for byggeriet.

 Distributionscentret er en investering i tilstrækkelig kapacitet til den vækstrejse, vi er på. Det sikrer, at vi kan komme tættere på vores kunder og også i fremtiden give dem den bedste pakkeoplevelse. I byggeriet har vi sammen med vores totalentreprenør, Gråkjær, indtænkt innovative løsninger, som giver GLS endnu et kvalitetsløft. De nye rammer er samtidig en investering i den grønne omstilling, som vi ved byggeriets afslutning vil være endnu tættere på at realisere, siger Steen Kristensen.

Lager og logistik - fart på nye muligheder. Konferencen afholdes den 5. september 2024.

Distributionscentret får 30 AC-ladestandere og 4 lynladere. Antallet af ladestandere er dog fuldt skalerbart. Dermed forventer GLS at øge deres anvendelse af elbiler betragteligt i tråd med deres 2030-mål om at have 50 procent el- eller nulemissionskøretøjer i transportflåden.

Det er ikke kun elbiler, der kommer til at bidrage til den grønne omstilling. Et solcelleanlæg 445 kWp på taget af bygningen forventes af kunne dække den tredjedel af GLS’ strømforbrug, som finder sted i dagtimerne.

I bygningen installeres et komplet CTS-anlæg, der ikke kun giver store energibesparelser, men også leverer et godt indeklima til de kommende 200 medarbejdere og 200 chauffører, der får deres daglige gang på distributionscentret.

Rejsegildet forventes afholdt i juni 2024, mens det færdige distributionscenter forventes fuldt funktionsdygtigt i august 2025.


Logistik og industri - fart på nye muligheder

Afholdes 5. september 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Efterspørgselen efter moderne lager-, logistik- og produktionsfaciliteter ligger fortsat højt. Dette medfører stigende priser og en meget lille tomgang i de bedste ejendomme, da virksomhederne søger plads til øget nethandel, optimering af forsyningslinjer og…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS