Arne Jacobsens 13.500 kvm store ikoniske fabrikskompleks på hjørnet af Nordre Fasanvej og Hillerødgade i København har fået et gevaldigt løft og giver nyt liv til hele kvarteret.

Et stykke dansk kulturarv har fået nyt liv – Jacobsens Hvide Fabrik står efter en omfattende restaurering nu færdig. Byggeselskab Mogens de Linde har over flere år nænsomt renoveret det ikoniske bygningsværk, som er et af Arne Jacobsens markante byggerier. Med Symbion som lejer tages der nu hul på et nyt kapitel for den historiske bygning.

Fabriksbygningen på hjørnet af Nordre Fasanvej og Hillerødgade har dybe rødder i dansk industri- og designhistorie. Den ældste af kompleksets bygninger blev opført som et mejeri i 1913, og i 1934 tegnede Arne Jacobsen den første store om- og tilbygning til industriel brug. Her blev Novo grundlagt og fundamentet for en af Danmarks største og vigtigste virksomheder skabt. Byggeriet er imidlertid ikke kun kendt for sin arkitektur og
erhvervshistorie, men også for Jacobsens berømte Myren-stol, som han designede til fabrikkens kantine.

Med den omfattende renovering har den gamle fabriksbygning fået et markant løft, som også giver nyt liv til det gamle arbejderkvarter på grænsen mellem Frederiksberg og Nørrebro. Naboer i området kan også se frem til en ekstra gevinst, når der nu tages hul på et nyt kapitel i Jacobsens Hvide Fabrik.

Bygningens knap 100 parkeringspladser er udenfor almindelig kontortid offentligt tilgængelige – til en lavere pris end andre steder i området – og vil dermed bidrage til at lette presset på parkeringssituationen i området.

”Jacobsens Hvide Fabrik er dansk kulturarv og en del af dansk industrihistorie. Vi er stolte over at have fået muligheden for at restaurere en så spændende og vigtig bygning – og vi er glade for at kunne åbne stedet mere op for lokalområdet, så alle kan få glæde af det,” siger Mikkel de Linde fra Byggeselskab Mogens de Linde.

Bygningen skal danne rammen om Symbions vækstcenter for startups, der arbejder med life science og greentech.



Ny udbudslov KURSUS

Afholdes 29. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.45

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

Danmarks første udbudslov trådte i kraft i 2016 og gjaldt for alle store offentlige bygge- og anlægsopgaver.

Folketinget vedtog i juni 2022 en ny udbudslov, der gennemfører 34 ændringer i loven samt indeholder en række tilpasninger i…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS