IDAs privatansatte medlemmer har i gennemsnit fået en lønstigning på 6,5 procent i 2023. Det er den højeste stigning siden finanskrisen. I samme periode har inflationen ligget på 0,9 procent.

Mangel på ingeniører kan aflæses i lønudviklingen, som i det forgange år har budt på pæne gennemsnitlige lønstigninger for IDAs medlemmer i den private sektor. IDAs lønstatistik for 2023 viser, at medlemmerne her i gennemsnit har fået en lønstigning på 6,5 procent. I samme opgørelsesperiode (september 2022-september 2023) har inflationen herhjemme ligget på 0,9 procent.

Blandt IDAs medlemmer i den offentlige sektor har den gennemsnitlige lønudvikling under ét ligget på 3,7 procent. De statsansatte medlemmer har haft en gennemsnitlig lønstigning på 3,4 procent, mens medlemmerne i kommuner og regioner har fået en lønstigning på 4,3 procent i gennemsnit. I opgørelsesperioden (maj 2022-maj 2023) har inflationen ligget på 2,9 procent.

Miljømæssig due diligence og EUs Taksonomi. Kurset afholdes den 19. marts 2024.

- Ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og it-specialister er en mangelvare i rigtig mange virksomheder. Ledigheden blandt vores medlemmer er lav, som den i øvrigt har været i lang tid, og tilmed peger den seneste prognose på, at der også vil være efterspørgsel på IDAs medlemmer i en rum tid fremover, siger Malene Matthison-Hansen, formand for Ansattes Råd i IDA.

Malene Matthison-Hansen peger på, at med en gennemsnitlig lønstigning på 6,5 procent i den private sektor og dermed en reallønsudvikling på 5,6 procent i gennemsnit, så har mange formentlig indhentet broderparten af den udhuling af købekraften, der ramte os med forrige års galoperende inflation.

- Mange af IDAs medlemmer er igen tilbage på sporet og har indhentet det tabte. Men vi er også bevidste om, at der er tale om gennemsnitlige lønstigninger. Så der er også medlemmer, der fortsat oplever, at deres købekraft ikke er, hvad den var for bare et par år siden, siger hun.


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne