Byrådet i Egedal Kommune har vedtaget en lokalplan for byggeriet af Landskabsbyen. Dermed er vejen banet for 280 nye boliger i Egedal By.

Industriens Pension er partner og bygherre for projektet og betaler en forlængelse af vejen Dam Holme gennem Landskabsbyen. Forlængelsen af vejen er nødvendig for at knytte Landskabsbyen sammen med det eksisterende vejnet.

Samtidig vil Industriens Pension og Egedal Kommune som tillæg til købsaftalen indgå aftale om, at Industriens Pension står for landskabsbearbejdning og plantning af græs, træer og buske i Den Grønne Fletning, som er et flere kilometer langt grønt bælte, der skal sno sig gennem Egedal by og Landskabsbyen. Når Den Grønne Fletning er færdig, overdrages området til Egedal Kommune. 

Selve byggeriet og projektudviklingen styres af 2L Projektudvikling.

Bygningerne i Landskabsbyen tegnes af arkitektfirmaet Vandkunsten.

Landskabsbyen opføres som åbne gårdbebyggelser med fællesfaciliteter, der skaber god mulighed for fællesskaber.

Bygningerne omsluttes af den Grønne Fletning, som giver adgang til rekreative aktiviteter og natur via et finmasket stisystem. Bebyggelsen er placeret på de højereliggende arealer, og de grønne områder i de lavere dele. Det gør det muligt at aflede regnvand fra overfladen og udnytte det rekreativt i naturligt udformede bassiner i det grønne.  

- Egedal er en eftertragtet kommune at bo i. Med Landskabsbyen får endnu flere mulighed for at blive Egedal-borgere, siger borgmester Vicky Holst Rasmussen.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne