Nordea-fonden har valgt at støtte udbygningen af Hotel- og Restaurantskolen på Vigerslev Allé med 266 millioner kr. der muliggør byggeriet af en ny værkstedsbaseret skole og gastronomisk campus i Valby.

Hotel- og Restaurantskolen ønsker at udvikle deres område på Vigerslev Allé til en ny, bæredygtig skole og gastronomisk campus.

Første spadestik til den nye Hotel- og Restaurantskole er nu kommet 266 mio. kroner nærmere virkelighed med en uddeling fra Nordea-fonden. Projektet har et samlet budget på 600 millioner kr., og med fondens støtte er byggeriet nu fuldt finansieret og meget tæt på at kunne realiseres.

Visionerne for den nye skole indeholder:


Forventet indflytning i 2028

Den nye skole bygges på et mindre område af skolens nuværende areal, hvor der i dag ligger gamle lagerhaller og skolehave. Den nye skole vil få orangeri på taget og urtehaver i grundplan.

I forbindelse med campusområdet vil de nuværende høje, røde bygninger mod Vigerslev Allé og Kjeldsgårdsvej blandt andet rumme studie- og ungdomsboliger. Bag dem vil PensionDanmark, der er udvikler og bygherre på projektet, etablere nye familieboliger og erhverv. Alt nybyggeri opføres med ambition om at opnå minimum guld i DGNB-certificering.

Byggeprojektet har også fået opbakning fra politikerne i Københavns Borgerrepræsentation, og der er allerede lavet en ny lokalplan for området. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har godkendt modtagelsen af uddelingen til realisering af skolens planer om byggeri af en ny Hotel- og Restaurantskolen betinget af, at det samlede projekt godkendes af Folketingets Finansudvalg.

Holder tidsplanen, er det forventningen, at den nye skole kan tages i brug i 2028. Indtil da fortsætter undervisningen i de eksisterende bygninger.

Først efter indflytning i den nye skole vil de ikoniske røde bygninger blive omdannet til boliger.


Ny udbudslov KURSUS

Afholdes 29. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.45

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

Danmarks første udbudslov trådte i kraft i 2016 og gjaldt for alle store offentlige bygge- og anlægsopgaver.

Folketinget vedtog i juni 2022 en ny udbudslov, der gennemfører 34 ændringer i loven samt indeholder en række tilpasninger i…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS