Advokatvirksomheden Horten har ydet juridisk rådgivning til Frederikssund Kommune i forbindelse med etableringen af Vinge Centrum gennem flere år. Advokatfirmaet har fået 28,8 millioner kr. i honorering, men tilbyder nu at betale 8,75 millioner kr. tilbage.

Advokatfirmaet Horten rådgav Frederikssund Kommune om aftalen med AP Ejendomme og MT Højgaard om etablering af Vinge Centrum. Aftalen faldt siden på gulvet, og nu tilbyder advokaterne at betale 8,75 millioner kr. af sit honorar tilbage. Det fremgår af et lukket punkt på økonomiudvalgets dagsorden, som P4 København har set.

- Man er klar over, at man har givet noget rådgivning, der ikke har givet det resultat, man har lovet, det skulle give, siger Bent Greve, der er professor i samfundsvidenskab på Roskilde Universitet, til P4 København.

NB! Roskilde: investeringer i byudvikling for 25 milliarder kr. Konferencen afholdes d. 21. februar 2018.

Han påpeger også, at tilbagebetalingen antyder, at Vinge-projektet nok ikke bliver flyvefærdigt lige med det samme.

Forhandlingerne om en endelig aftale mellem AP Ejendomme, MT Højgaard og Frederikssund Kommune brød endegyldigt sammen i slutningen af 2017. Kommunen har meldt ud, at der skal genudbydes nye projekter vedrørende realiseringen af den centrale del af Vinge, og at dette skal ske hurtigst muligt.

Vinge C er tegnet af Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur. Realiseringen af Vinge Centrum omfatter blandt andet etablering af 150.000 kvm byggeri i op til 8 etagers højde med både eje- og lejeboliger, erhvervslejemål, detailhandel og byggeri til offentlige formål. Dertil kommer etablering af infrastrukturen i byens centrum og etablering af en ny S-togsstation med tilhørende landskabsbro.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter