Holscher Nordberg har renoveret et råt, gammelt industribaghus på Fælledvej i København for Dreyers Fond og transformeret huset til bylejligheder på 170-180 kvm.

Holscher Nordberg har netop på vegne af Dreyers Fond færdiggjort renoveringen og restaureringen af et gammelt industrihus, der ligger i den store københavnske gård mellem Sankt Hans Torv, Fælledvej, Nørrebrogade og Elmegade. I foråret 2013 investerede Dreyers Fond i industrihuset, der nu er transformeret til eksklusive bylejligheder. Dreyers Fond ønsker ikke at oplyse den samlede projektsum, men fortæller, at den ligger på et "anseeligt 2-cifret millionbeløb".

NB! Forsikringer og risikostyring i byggeri. Seminaret afholdes d. 15. september 2015.

- Dreyers Fond har en strategi om at investere i og udvikle centralt beliggende ejendomme i de store byer som København, Århus og Aalborg. Industrihuset havde et spændende potentiale, og vi har lavet det om til en række eksklusive lejligheder, der tilfører både ejendommen og området noget nyt og arkitektonisk anderledes, hvor vi samtidig bibeholder ejendommens rå industristil, siger direktør Bo Rygaard fra Dreyers Fond.

Efter at have vundet en indbudt arkitektkonkurrence blev Holscher Nordberg hyret til at stå for moderniseringen af den over hundrede år gamle bygning på Fælledvej 19 i hjertet af Nørrebro. Renoveringen af det gamle baghus fra 1908 er nu færdig, og huset er ombygget til 4 eksklusive lejligheder og 2 byhuse i 2 plan.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 3. september 2015.

- De nyindrettede lejligheder er disponeret, så man har en åben rumfornemmelse, hvor værelserne fremstår som underordnede volumener på en lys og sammenhængende gulvflade. I de oprindeligt lukkede facadepartier bagtil har vi lavet nye vinduesudskæringer med glas til gulv, så de tidligere ensidigt belyste rum får lys fra flere sider og gør husets bagside mere levende. Vi har desuden givet lejlighederne altaner mod syd, så man kan opholde sig udendørs andre steder end i det store fælles gårdareal, forklarer arkitekt og partner Nils Holscher.

Ejendommen er nu udstyret med en række tidssvarende energibesparende løsninger, som eksempelvis gulvvarme i alle rum og en optimering af isolering og klimaskærme. Lejlighederne er indflytningsklare i maj 2015.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning