Der er blot 10 lejligheder tilbage i de 80 meter høje tårn, der skyder i vejret i Carlsberg Byen. Tårnet har ramt toppen.

I selve Carls Tårn etableres 93 lejligheder, hvoraf 80 allerede er solgt, mens 3 er reserveret. Det er altså blot 10 lejligheder tilbage. Tårnet opføres i totalentreprise af Pihlkonsortiet, som består af M.J. Eriksson, LM Byg og Pihl & Søn.

Det samlede projekt omfatter 31.400 kvm boliger og erhverv samt parkeringskælder. Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S er bygherre på projektet, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Wingårdhs med 1:1 Landskab som landskabsarkitekt.

Det store byggeri består af det 80 meter og 24 etager høje tårn samt karréerne, Nebelong Hus og Olivia Hus. Byggeriet, der forventes færdigt i 2024, rummer 263 nye boliger samt kontorer og butikslejemål. Hertil kommer 210 parkeringspladser og 1.200 cykelpladser i kælderen. Det markante råhus står nu færdigt.

– Det er ikke bare det højeste tårn i vores historie, men også et kompliceret byggeri, da der er meget trænge byggepladsforhold. Det stiller krav til logistik og planlægning, hvilket er en spændende udfordring, som vi hver dag har stort fokus på, udtaler Frank Aarslew-Jensen, administrerende direktør i LM Byg.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter. Konferencen afholdes den 14. maj 2024.

Det 80 meter høje tårn har nu nået sin afslutning, og LM Bygs konsortiepartner, Pihl & Søn, er i fuld gang med facademontagen på tårnet.

Mens facade- og apteringsarbejdet er i gang på Carls Tårn har LM Byg også afsluttet sit råhusarbejde på de resterende bygninger på projektet i Carlsberg Byen, og dermed står hele det 31.400 kvm store betonskelet færdigt. Den 13. december 2023 kan der derfor afholdes rejsegilde.

– Det er en fornøjelse at se Carls Tårn i sin fulde højde, og om lidt er facaden også monteret, så man kan se, hvordan det spiller sammen med de andre tårne i Carlsberg Byen, der skaber Københavns nye skyline. Dette projekt kan ikke lykkes uden et tæt samarbejde med entreprenør, og slet ikke uden de dygtige håndværkere, der dagligt arbejder på byggepladsen, siger administrerende direktør Jens Nyhus fra Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Hele byggeriet forventes at stå færdigt og klar til indflytning i 2024. Lejlighederne ligger i Carls Tårn fra 5. og op til 23. etage. De er mellem 50 og 128 kvm store og har mellem 2 og 5 værelser.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS