På den yderste molekant i Svendborgs aktive havnemiljø er en historisk pakmusejendom netop blevet solgt med hjælp fra Colliers’ afdeling på Fyn.

Den historiske ejendom på havnekanten, der oprindeligt fungerede som pakhus for Kelloggs, har en unik arkitektur og beliggenhed. Ejendommen er sidenhen blevet ombygget til moderne erhvervslejemål og salget er gennemført af boet efter den afdøde Peter Damgaard, stifteren af Nassau Door.

"Det er en helt særlig ejendom, som blev solgt i en struktureret og fortrolig proces. Samarbejdet mellem sælger, sælgers rådgivere og os har vi oplevet som upåklageligt, og ejendommen samt den måde, den er blevet passet og drevet på, har gjort det til en særlig spændende opgave. Som lokal forankret mægler, er der nok ikke nogen ejendom i området man ønsker mere at være med til at sælge. Den har det hele herunder historien, den er arkitektonisk og ligger på byens måske bedste beliggenhed," fortæller Martin Pedersen, der er Senior Director hos Colliers i Odense.

Salget af pakhusejendommen i Svendborg er ifølge Martin Pedersen et tegn på, at der fortsat er efterspørgsel efter kvalitetsinvesteringer på markedet. Der er en stor mængde kapital, der søger investeringer. Attraktive ejendomme med et afkast, der matcher de senere års stigning i renteniveauet, tiltrækker ifølge Martin Pedersen fin interesse, selvom transaktionsmarkedet ikke hører i højeste tempo. Dette afspejlede sig også i udbudsprocessen på denne ejendom, hvor flere potentielle løbere viste interesse:

”Transaktionen understøtter de nuværende tendenser på ejendomsmarkedet, hvor ejendomme med markedskonforme afkast og en fornuftig risikoprofil har en god omsættelighed. På Fyn tiltrækkes købere i øjeblikket blandt andet af de ekstra afkastmuligheder, der findes i de mest attraktive kystbyer. Det gør byer som Svendborg til et marked der påkalder sig en vis interesse – også fra investorer fra andre regioner,” afslutter Martin Pedersen.


Ny udbudslov KURSUS

Afholdes 29. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.45

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

Danmarks første udbudslov trådte i kraft i 2016 og gjaldt for alle store offentlige bygge- og anlægsopgaver.

Folketinget vedtog i juni 2022 en ny udbudslov, der gennemfører 34 ændringer i loven samt indeholder en række tilpasninger i…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne