Både idégrundlag og bestyrelse er på plads for en kommende efterskole i Herningbydelen Holing.

Arbejdet har stået på længe, og nu er planerne blevet konkrete: En sportsefterskole i Herning håber at kunne tage imod de første elever efter sommerferien 2026.

Både bestyrelse og skolens idégrundlag er på plads. Byrådet i Herning Kommune har reserveret 25 millioner kr. til at hjælpe med etableringen af skolen. Til gengæld får kommunen intet med skolens drift at gøre.

Efterskolen vil åbne i det, der i dag er Herning Vandrerhjem. Vandrerhjemmet ønsker at afvikle forretningen, og lokalerne vil forholdsvis enkelt kunne indrettes til efterskole-formål med både værelser, undervisningslokaler og fællesrum.

- Skolen vil appellere til alle, der er glade for at dyrke sport. Det bliver ikke en talent-efterskole, men en skole med særligt fokus på idræt, siger Ulrik Larsen. Han er formand for efterskolens bestyrelse.

- Efterskoletanken vil gennemsyre arbejdet på skolen, hvor eleverne via stærke fællesskaber og høj faglighed får styrket deres almene dannelse og gøres klar til at vælge ungdomsuddannelse. Fokus vil være på at styrke det hele, unge menneske, siger han.

Udover Ulrik Larsen består bestyrelsen af en række erfarne kræfter: Gitte Villemoes Larsen, leder af VIA Design & Business, er næstformand. Øvrige bestyrelsesmedlemmer er formand for Herning Idrætsråd Steen Simonsen, OL-skytten Rikke Mæng, tidligere ishockeyspiller nu HR-konsulent Lasse Sandgaard og tidligere cykelrytter, nuværende sales manager Michael Blaudzun.

Herning Kommunes borgmester Dorte West (V) er glad for, at planerne om en sportsefterskole i Herning nu er kommet meget tættere på at blive realiseret:

- Tilbage i 2021 blev der afsat 25 millioner kr. i Udviklingsfonden til at etablere et college- og efterskoletilbud i kommunen. Oprindeligt var det et decideret talent-projekt, der var i tankerne. Jeg er glad for, at de konkrete planer, der præsenteres nu, understreger, at skolen er for alle. Naturligvis også for talenter, men mindst lige så meget for unge, som "bare" er glade for at dyrke sport og bruge deres krop, siger Dorte West.

- Dermed åbner skolen sig op for en langt større målgruppe. Samtidig får Herning-området med efterskolen et helt nyt tilbud, som både kan trække unge til byen, men også hjælpe vores egne unge på vej videre mod ungdomsuddannelserne.

Efterskolen, som endnu ikke er blevet endeligt døbt, bliver for 10. klasses-elever. Skolen satser på at starte med cirka 120 elever i sommeren 2026.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.