Et enigt byråd i Herning Kommune indgik sent onsdag aften den 27, august 2015 forlig omkring 2016-budgettet. Der blev blandt andet afsat 65 millioner kr. til at opføre yderligere 3 nye daginstitutioner.

Herning Kommune investerer i de kommende 2 år i 4 børnehaver. Ud over den modernisering, der i forvejen er budgetlagt i en daginstitution i Skarrild i den sydlige del af kommunen, afsættes 65 millioner kr. til at bygge 3 nye daginstitutioner i Kibæk, Vildbjerg og selve Herning.

Derudover rummer budgetforliget en aftale om, at der over de næste 4 år afsættes 80 millioner kr. til en opgradering af idrætscentret i Holing. Det betyder blandt andet, at ishockeyholdet Herning Blue Fox, kan se frem til at få moderniseret sin hjemmebane. Samtidig skal der bygges en ny opvisningshal til blandt andet håndbold.

NB! Byudvikling for 15 milliarder i Herning 2016 - 2025. Konferencen afholdes d. 13. januar 2016.

- Budgetforliget viser, at vi stadig er på forkant med økonomien i Herning Kommune. I budgetforliget realiserer vi derfor nogle af de ting, vi fra starten af byrådsperioden har været enige om, at der skulle findes penge til, siger Hernings borgmester Lars Krarup.

Han påpeger, at kommunen i foråret 2015 var igennem en sparerunde, som har gjort det muligt at finde pengene. Samtidig glæder han sig over, at samtlige 8 partier i byrådet med i alt 31 medlemmer igen i år er nået til enighed om en aftale.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.