Kommunalbestyrelsen i Herlev Kommune har den 12. juni 2024 godkendt en købsaftale med AG Gruppen. På grunden, der husede det gamle Herlev Rådhus, skal der udvikles et nyt boligområde.

I forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften blev den betingede købsaftale til en værdi af 50 millioner kr. vedtaget af politikerne. AG Gruppens tilbud tager udgangspunkt i det skitseprojekt, der vandt idékonkurrencen i 2023.

”Købsaftalen er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af vores by, og vi ser frem til at samarbejde med AG Gruppen. Herlev vokser i disse år, og vi har brug for flere attraktive boliger. Projektet skal samtidig skabe en fornyet akse mellem Herlev Bymidte Center og den historiske Saxbo bygning. Et strøg, der kan skabe fornyet dynamik og samspil mellem boliger, handel og erhverv,” siger borgmester Thomas Gyldal Petersen.

”AG Gruppens tilbud tager udgangspunkt i de visioner og det arkitektoniske udtryk, der ligger i vinderskitsen fra 2023. Her tages der fine hensyn til byens historie og identitet. Det synes jeg er et rigtig vigtigt element,” tilføjer Thomas Gyldal Petersen.

Fællesskab og bynatur

Det er ambitionen, at det nye byområde skal understøtte liv og fællesskab i bymidten. Der skal også være bæredygtige løsninger med fokus på klimasikring og bynatur. AG Gruppens tilbud indeholder blandt andet et såkaldt ”bydelshus,” der for eksempel vil kunne bruges af foreninger og kommunen.

”Det er et element i tilbuddet, som jeg er meget glad for. Rammer for fællesskaber har altid været højt prioriteret i Herlev. Det er vigtigt for en progressiv byudvikling,” siger borgmester Thomas Gyldal Petersen.

I AG Gruppen ser Adm. direktør Bjarke Windeløv Graae frem til samarbejdet med Herlev Kommune om udviklingen af grunden.

”I AG Gruppen tror vi på den ambitiøse byudvikling i Herlev. Det bliver vores tredje projekt i Herlev Kommune og med denne attraktive placering kan vi fortsætte det gode samarbejde til gavn for borgerne og byens vækst. Vi tror på, at vi med fælles indsats får skabt et nyt levende byområde, der binder områdets historiske betydning sammen med moderne boligformer med plads til fællesskab, siger Bjarke Windeløv Graae.

Holscher Nordberg og Tegnestuen Lokal har udarbejdet et skitseprojekt til området, der vandt idékonkurrencen i 2023. AG Gruppens tilbud tager udgangspunkt i skitseprojektet.

Det sker der nu

I forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet blev det samtidig vedtaget at sende lokalplansforslaget i offentlig høring fra, den 13. juni, og 10 uger frem. Herefter er der indlagt tid til, at forvaltningen grundigt kan arbejde med høringssvarene.

Lokalplanforslaget kan ses på kommunens hjemmeside fra i dag torsdag den 13. juni kl. 12.: https://herlev.dk/om-kommunen/hoeringer-og-afgoerelser

Herlev Kommune har forud for udarbejdelsen af lokalplansforslaget afholdt to borgerarrangementer og en offentlig høring om miljørapporten. Derfor er der allerede indarbejdet mange forslag fra naboer, borgere og andre interessenter.

Den endelige lokalplan forventes vedtaget i november 2024, og den endelige overdragelse til den nye ejer forventes dermed at kunne finde sted den 18. december 2024.


Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Afholdes 3. december 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne