- Vi har købt grunden for 650.000 kr, men har haft store udgifter til at udvikle arealet, så vi ser gerne, at vi får 3 millioner, så vi ikke taber på projektet, siger daglig leder af Det Ærøske Boligselskab Lars Andersen.

Grunden der sælges er Ellenet-arealet hvor der skulle bygges 36 almene boliger i det sydlige Marstal. Boligselskabet droppede projektet i januar, fordi byggeprisen var for høj.

Der skulle efter planen bygges 3.126 kvm på den 36.000 kvm grund.

Laveste byggebud var på knap 19.000 kr per kvm, svarende til 58 millioner kr. I dagens marked er det ikke dyrt, men boligselskabet turde ikke tage risikoen for projektet.

Fra staten ville komme et Ø-tilskud på 15 millioner til byggeriet.

Muligheder

i 2022 blev Lokalplanen for området vedtaget, så en projektudvikler kan gå i gang med det samme. Der må bygges 36 boliger på op til 100 kvm hver + et fælles hus på 200 kvm. Bolgierne skal være rækkehuse eller lignende.

Det er ikke et krav at der bygges almene boliger, men en projektudvikler vil typisk bygge nogle almene boliger, for at få tilskuddet på 400.000 kr per bolig som Folketinget har vedtaget at give i tilskud til almene boliger på Ærø. Tilskuddet kan i praksis bruges til at afholde nogle af de store udgifter til vej, el, vand og afløb.

Grunden må gerne udstykkes, dog skal grundene være på mindst 400 kvm, som er typisk for rækkehuse.

Husene skal bruges til helårs-beboelse.

Se lokalplanen HER.

Forud

DÆB-projektet blev for alvor sat i gang for i 2019, men det var svært for kommunen at få de planmæssige forhold på plads. Flere gange måtte arbejdet laves om, da der kom indsigelser fra statslig side om, at projektet blandt andet ikke fulgte Planloven og Skovbyggelinien.

I august 2022 vedtog kommunalbestyrelsen lokalplanen for Området mellem Ellenet og Egehovedvej.

 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne