Grafisk Trykcenter, der ejer ejendommene på hjørnet af Strandby Kirkevej og Kvaglundvej, ønsker at udvikle ejendommene med en 1.000 kvm dagligvarebutik samt 30-35 private ungdomsboliger.

Plan & Miljøudvalget har i dag, den 18. august 2015, givet grønt lys til, at Grafisk Trykcenter kan arbejde videre med planerne om at opføre en 4 etager høj bygning med en dagligvarebutik i stueetagen og ungdomsboliger i de 3 øverste etager.

Projektet tager udgangspunkt i et ønske om fornyelse af området med en vis grad af fortætning, og forvaltningen vurderer, at projektet kan give "et markant visuelt løft i området". Bygningens facader vil fremstå i 2 materialer. Basen forventes udført med lyse gennemfarvede fibercement plader, mens boligerne ovenpå beklædes med facader i lærketræ.

NB! Byudvikling for 23 milliarder i Esbjerg. Konferencen afholdes d. 27. august 2015.

Byggeriet placeres i et bygningsmæssigt blandet område, med et eksisterende villakvarter mod nord og etagehuse syd for Strandby Kirkevej, og erhvervsbygninger på selve grunden. Som en del af det samlede projekt etableres også en ubemandet tankstation mod hjørnet Strandby Kirkevej/Kvaglundvej.

Realisering af projektet kræver, at der udarbejdes en ny lokalplan samt et forslag til en kommuneplanændring.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne