Rødovre Port bliver nu en realitet. 3-cifret millionhandel netop lukket. På vegne af Bricks har Colliers International solgt byggeretten til opførelse af projekt Rødovre Port til Gefion Group, som udvikler et boligprojekt på 37.500 kvm. Gefion Group investerer 800 millioner kr. i projektet.

Gefion Group har rejst kapital fra en række private og institutionelle investorer til køb af det store nybyggeriprojekt Rødovre Port. Finansieringen er formidlet af en af Nordens største investeringsbanker, som Gefion Group samarbejder med. Samtidig har Gefion Group indgået aftale om at rejse byggefinansieringen. Den samlede finansiering til projektet udgør 800 millioner kr.

Det endelige byggeri kommer til at indeholde i alt tre højhuse på 14, 16 og 19 etager, 2 på den ene og et på den anden side af Avedøre Havnevej, så byggeriet samler Rødovre og Hvidovre. Der opføres en 2-etagers, fritsvævende bygning hen over vejen og der kommer en gang- og cykelbro med grøn beplantning.

- Behandling og vedtagelse af lokalplanen er gennemført. Det bliver utroligt spændende at følge byggeriet fremadrettet, siger Søren Lindbjerg, erhvervsmægler hos Colliers International.

Colliers og Bricks har langvarige relationer og hos Bricks noterer direktør Martin Busk sig stor glæde over, at handelen nu er faldet på plads og overdraget til Gefion Group.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

- Hos Bricks har vi en vision, der hedder at skabe smukke og funktionelle rammer for menneskers liv og arbejde. Det her projekt er spot-on i forhold til vores vision, når byggeriet står færdigt vil der være tale om et helt unikt sted med enestående arkitektur, lækre udearealer og butiksmiljø, siger en begejstret Martin Busk, direktør og medejer af Bricks.

Arkitema har sat stregerne til projektet, som omfatter 37.500 kvm, hvoraf 33.000 kvm er boliger, mens resten er butikker og erhverv. Derudover etableres 200 nye parkeringspladser. Hos Gefion Group, som har erhvervet projektet, er der også begejstring.

- Vi har arbejdet på sagen længe og er rigtig glade for muligheden for at føre sagen videre og bringe boliger og nyt liv til pladsen foran Rødovre Station til glæde for Rødovres beboere og erhvervsdrivende, siger administrerende direktør Thomas W. Færch, Gefion Group.

Advokater på sagen var senioradvokat, Peter Hyldahl Ebbesen fra Kromann Reumert, der rådgav sælger, og partnerne Søren Damgaard og Søren Kopp fra Bruun & Hjejle, som rådgav Gefion Group.

Desuden har Vind-Vind udført vindanalyser af Rødovre Port-projektet, hvilket blandt andet skyldes, at der indgår 3 højhuse i projektet. Virksomheden har har også udført vindanalyser af Irmabyen, som er under udvikling omkring det gamle kaffetårn ved Korsdalsvej i Rødovre.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS