Et usædvanligt byggeri i Hillerød med plejehjem, bofællesskab ogdaginstitution samt forskellige kulturtilbud vil skabe et nyt, fællesmødested på tværs af generationerne.

Hillerød Kommune har indgået aftale med Københavns største almene boligselskab, fsb, og Tegnestuen Vandkunsten om at opføre et nyt og
visionært byggeri i den nye bydel Favrholm.

Her forenes plejehjem, almene seniorboliger og en daginstitution med et bredt tilbud af forskellige typer værksteder og fælles møderum, der skaber et naturligt og aktivt samlingssted for beboere, børn og forældre og samtidig inviterer de lokale indbyggere i området indenfor.

Byggeriet har fået navnet Generationernes Kvartershus og kommer til at bestå af fem bygninger, som flyder sammen med den omkringliggende natur og skaber gode rum for fællesskab og aktiviteter inde og ude. Et kvartershus er en bygning, der samler et områdes aktiviteter, og det er netop den funktion, som byggeriet er tiltænkt i Favrholm.

Konkret bliver der tale om et alment plejehjem i 2 bygninger på i alt ca. 9.700 kvm med 112 pladser, en bygning med ca. 25 boliger i et bofællesskab for alle aldre samt en bygning, som vil huse en kommunalt drevet daginstitution med op til 150 børn. Bygningerne vil desuden indeholde bibliotek, cafe og kiosk samt en række værksteder og fælleslokaler, der vil tiltrække borgere både fra Favrholm og kommunen i øvrigt og skabe liv i og omkring bygningerne.

”Med afsæt i de almene værdier om fællesskaber, kultur, arbejdsliv og inklusion udvikler vi sunde og holdbare bygninger, der er tilpasset fremtidens behov. Kommunalpolitikere og forvaltningen i Hillerød har med Generationernes Kvartershus sikret både fællesskabet og et samlingssted i den nye bydel, og vi er stolte over, at netop dette byggeri bliver vores første i Hillerød kommune”, siger fsb’s formand, Mads Malik Knudsen.

Han sender også roser til Tegnestuen Vandkunsten, som sammen med ABC Rådgivende Ingeniører har vundet idekonkurrencen med det mest visionære forslag , hvor bæredygtighed er i fokus, blandt andet med klimabevidste byggemetoder i træ.

”I vores samfund har vi gjort meget ud af at skille generationerne ad. Men generationerne har glæde af hinanden. Derfor vil vi nu bygge for et mødested for generationerne i Generationernes Kvartershus. Her kommer både plejehjem, dagtilbud og hvad man måske kan kalde et forsamlingshus for lokalområdet. Byggeriet kommer til at ligge i Generationernes Kvarter; et spændende område med nye boligformer. Der er stor efterspørgsel efter bofællesskaber, og mange mennesker ønsker også at bo tæt på hinanden i flere generationer. Med Generationernes Kvarter bygger vi et område, hvor vi kan tilgodese mange af de ønsker og behov. Det er en spændende vej at gå, og jeg tror på, at generationerne har glæde af hinanden”, udtaler Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen.

fsb vil eje og drive plejehjemmet og et bofællesskab. Daginstitutionen og de kulturelle arealer vil være ejet af kommunen. Byggeriet forventes at stå færdigt ved årsskiftet 2028-29.


Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Afholdes 11. marts 2025

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS