Den sidste byggegrund mellem varehuset Ikea og hotellet Cabinn Copenhagen ved Kalvebod Brygge kan blive bebygget med et såkaldt TV Movie Center samt hotel på ca. 16.700 kvm.

Det er indehaveren af Cabinn Hotels, Niels Fennet, der står bag projektet, som den 22. april 2024 skal behandles i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalget med henblik på udarbejdelse af et tillæg til den gældende lokalplan for området.

Det overordnede formål med lokalplantillægget er foruden at muliggøre et hotel og TV Movie Center, der skal anvendes til tv-shows med publikum og tv-produktioner mv. på ca. 16.700 kvm at færdiggøre den sidste del af det grønne parkstrøg på taget.

Byggegrunden ligger mellem Ikea og Cabinn omgivet af vejene Kalvebod Brygge og Carsten Niebuhrs Gade, hvor den nye fjernbusterminal ligger. Området har før været en del af det tidligere Københavns Godsbanegård, som de seneste årtier er blevet omdannet til kontor og serviceerhverv langs med Kalvebod Brygge.

Det arkitektoniske hovedgreb for byggefeltet er at videreføre Ikeas lodrette facadestruktur og højde samt Cabinns vandrette bånd og facadefarve. Der vil være mellem 15 procent – 20 procent facadebegrønning på begge facader. Den grønne tagpark, som udgør bygningens tag, bliver en del af det sammenhængende offentlige landskabelige strøg mellem Bernstorffsgade og Otto Busses Vej. Det grønne strøg anlægges ca. 19 m over terræn og skal være tilgængelig for alle.

I orbindelse med byggeriet skal der etableres i alt 101 p-pladser i p-kælder og én handicap p-plads på terræn mod Carsten Niebuhrs Gade.

 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder