Ny lokalplan skal bane vejen for et projekt med både ungdoms- og familieboliger samt hotel i 7 etager ved Gammel Køge Landevej.

Københavns Kommune har modtaget en anmodning fra en bygherre, der vil bygge 16.560 kvm på Gammel Køge Landevej 77-81, Følager 2 og Poppelstykket i Valby.

Aktuelt ligger Thansen og Flügger i erhvervsbebyggelser fra 1994 og 2000 på den 9.000 kvm store grund, der desuden støder op til et dyrehospital.

Projektet omfatter en bebyggelse i 7 etager med ungdoms- og familieboliger samt et hotel. Desuden skal der etableres butikker og andre udadvendte anvendelser i stueetagen mod Gammel Køge Landevej og dele af stueetagen mod Følager. Parkering etableres i stueplan under et hævet opholdsareal.

Boligandelen skal udgøre mellem 65 og 75 procent af det samlede etageareal, og der stilles krav om udadvendte funktioner i 75 procent af stueetagen mod Gammel Køge Landevej og Følager.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 5. marts 2024.

I lokalplanen vil der blive stillet krav om 25 procent almene boliger, ligesom det fastlægges, at ungdomsboliger højst må udgøre 50 procent det samlede boligetageareal.

Ejendommen ejes af Bilfakta, der også har anmodet om en frivillig udbygningsaftale om ombygning af Følager og en del af Poppelstykket med henblik på at opnå en højere kvalitet eller standard af den planlagte infrastruktur i området.

Bilfakta og Freja Ejendomme har aftalt, at Freja dækker 2/3 af udgifterne til ombygning af Følager, dog maksimalt 3 millioner kr. Bilfakta afholder udgifterne til ombygning af den nordvestlige del af Poppelstykket.

Teknik- og miljøudvalget skal den 20. november 2023 tage stiling til, om lokalplanforslaget skal sendes i 8 ugers offentlig høring.


Køge: det store byggeboom frem til 2032

Afholdes 30. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Venue Køge Venue Køge , Ved Stadion 4, 1 , 4600 Køge


Baggrund

Med en række kæmpeinvesteringer og byudviklingsprojekter, har Køge sat kurs mod et veritabelt byggeboom, der vil præge byen over de kommende år. Den seneste befolkningsprognose viser, at indbyggertallet forventes at stige med 6.586 personer over de næste 11 …

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS