Ny bydel med op mod 1.000 boliger får også en ny daginstitution, der skal danne rammerne for hverdagen hos 120 børn og 35 medarbejdere.

Den nye bydel på Stenlængegårdsområdet i Næstved er for alvor ved at tage form med boliger og svømmehal. Nu får området sin egen daginstitution, der set fra luften leder tankerne hen på de farverige papir-vindmøller, som børn kan holde i hånden og puste til.

Bygningen består af 4 huse, der som vindmølle-vinger spreder sig ud fra fællesrummet i midten. Bag projektet står entreprenørvirksomheden H. Nielsen og Søn sammen med deres rådgiver Skala Architecture og Lyngkilde. Det forventes, at daginstitutionen står færdig i august 2025.

Projektet skal svanemærkes. Det betyder blandt andet, at der er krav til daginstitutionens miljømæssige aftryk fra vugge til grav – en såkaldt livscyklusvurdering (LCA).

Svanemærket stiller krav om maksimal udledning på 10,5 kilo CO2-ækvivalenter per kvm, og LCA for den nye daginstitution er foreløbigt beregnet til at være på 8,8 kilo CO2-ækvivalenter per kvm.

Køge: det store byggeboom frem til 2032. Konferencen afholdes den 12. december 2023.

- I projektet har vi haft stort fokus på funktion, rummelighed, dagslys samt sammenhæng mellem inde og ude. Herudover har lang leve­tid med et minimum af vedligehold samt størst mulig bæredygtighed også været et gennemgående tema for husets design. Dette ses specielt i valget af materialer og byggeprocesser, hvor miljøbelastende materialer er fravalgt til fordelt for mere miljømæssig korrekte materialer som træbeklædte facader og sedumtage, der bliver smukkere over tid, udtaler Jan Vind, entreprisechef i H. Nielsen & søn.

Den kommende daginstitution ligger kun 2 kilometer fra Næstved centrum på Stenlængegårdsområdet ved Næstved Nord Station. Daginstitutionen er en del af en helt ny bydel på et område på 1,2 millioner kvm. Når området er udbygget, vil der være mellem 800 og 1.000 nye boliger.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS