Tirsdag den 2. september 2014 foretog Kronprins Frederik den officielle indvielse af Energitårnet i Roskilde. Anlægget er bygget med den nyeste teknologi, har en energiudnyttelse tæt på 100 procent og producerer den samme mængde grøn energi som 25-30 store landvindmøller.

Tirsdag den 2. september 2014 deltog lige knap 200 indbudte gæster i den officielle indvielse af Energitårnet. Gæsterne repræsenterede ejerkommunerne, leverandørerne og de vigtigste samarbejdspartnere. Det var en meget stolt bestyrelsesformand, der kunne byde velkommen.

- Det er meget vigtigt for mig, at vi udnytter energiressourcerne i affaldet så effektivt som overhovedet muligt. Med de gamle ovnlinjer udnyttede vi omkring 70 procent af energien – i Energitårnet er udnyttelsen meget tæt på de 100 procent. Energitårnet hører simpelthen til i eliten af værker, der kan udnytte energiressourcerne i affaldet. Derfor er Energitårnet et vigtigt bidrag til, at vi kan efterlade naturen og miljøet grønnere – og uden affald, sagde Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune og formand for KARA/NOVERENs bestyrelse, i sin åbningstale.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Rådgiveransvar mellem byggeprojektets parter. Konferencen afholdes d. 7. oktober 2014.

Energitårnet er tegnet af den hollandske arkitekt og Professor Ir Erick Van Egeraat, der under indvielsen fortalte om sine tanker bag arkitekturen.

- Arkitekturen afspejler helt bevidst den kraft og energi, der udløses når affaldet omdannes til ren energi. Den spejler også et andet markant vartegn – Roskilde Domkirke. På den måde flettes historie og traditioner sammen med den seneste nye og grønne teknologi til udnyttelse af ressourcerne i affaldet, forklarede Erick Van Egeraat.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Byudvikling for 30 milliarder - nye udviklingsområder i Valby. Konferencen afholdes d. 30. september 2014.

- I KARA/NOVEREN ser vi affald som en vigtig ressource, som vi langt hen ad vejen kan genanvende – og den sid-ste rest kan vi så omdanne til el og varme. Vi leverer strøm til 65.000 husstande, og varme til 40.000 husstande om året. Det er vi stolte af. Vi er også stolte af, at vi i løbet af få år har gjort en vision til realitet. I 2010 startede det store projekt op, og skrev under på investeringer for knap 1,3 milliarder kr. – i dag 4 år senere kan vi officielt indvie dette akitektonisk spændende bygningsværk med topmoderne teknologi, lød det fra bestyrelsesformand i KARA/NOVEREN Niels Hörup.

KARA/NOVEREN forventer med det nye anlæg at have overskydende kapacitet i nogle år, men man må formodentlig allerede i 2019 begynde at overveje om der skal bygges et nyt anlæg, der skal stå klar i 2026.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens